Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Boetiek Klassiek: Boris Giltburg

Boetiek Klassiek: Boris GiltburgKlassieke muziek

Nicole Van Opstal verwelkomt deze week pianist Boris Giltburg. Wouter Dekoninck licht een bijzonder project toe: hij maakte een transcriptie van Bachs Dritter Teil der Clavierübung. Het resultaat is een ‘nieuwe’ Bachmis voor barokorkest en zangers. Charlotte Verdoodt komt vertellen over Wolfgang, een digitaal programmaboekje in real time.
Foto van Boris Giltburg © Sasha Gusov

Boris Giltburg © Sasha Gusov

De Israëlische pianist Boris Giltburg, winnaar van de Koningin Elisabethwedstrijd 2013, is deze zaterdag te gast bij Boetiek Klassiek. Hij vertelt over zijn nieuwe Rachmaninov cd en over zijn aankomende recital in Bozar op zondag 8 oktober.

Wereldpremière van een nieuwe Bachmis? Dat leest u goed. Componist en organist Wouter Dekoninck besloot, na een uitgebreide studie van Bachs compositorische technieken, om zijn Dritter Teil der Clavierübung te vertalen naar de klankwereld van barokorkest en zangers. De “Grosse Messe (1739) für Bach und Luther” gaat in wereldpremière op 12 oktober in de Sint-Geertruikerk, Leuven. Uitgevoerd door Hildebrandt Consort en Wouter Dekoninck.

Steun de CD-opname van de Grosse Messe für Bach und Luther

Wolfgang, een smartphone applicatie die je vertelt wat je precies op dat moment hoort in de muziek: het kan vanaf nu ook in België! Charlotte Verdoodt gebruikt de app bij het concert van het Brussels Philharmonic in Flagey op 6 oktober en brengt live verslag uit bij Boetiek Klassiek.

En Bart Tijskens stelt de nieuwe Mendelssohn-cd voor van het Quatuor Arod.

Boetiek Klassiek

De delicatessenzaak van Klara. Nicole Van Opstal met de nieuwste cd's, opmerkelijk concertnieuws, aandacht voor trappelend en gelanceerd jong talent en allerlei nieuwigheden uit de wereld van de klassieke muziek.

Presentatie: Nicole Van Opstal

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via boetiekklassiek@klara.be

Elke zaterdag van 15 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.