Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Boetiek Klassiek: Brave New World

Boetiek Klassiek: Brave New WorldKlassieke muziek

In Boetiek Klassiek nu zaterdag 6 mei ontvangt Nicole Van Opstal Joost Fonteyne, directeur van het Wilde Westen, de koepelorganisatie boven het Festival van Vlaanderen Kortrijk, en componist Piet Swerts. Van hem wordt ‘L’Apogée’ gecreëerd volgende vrijdag door het Nationaal Orkest van België.
Brave New World, de affiche

Brave New World


‘Brave New World’ is het thema van het Festival van Kortrijk dat loopt van 4 mei t.e.m. 14 mei. Het festival biedt de luisteraar ‘Classic with a Twist’. Elke editie zoekt een evenwicht tussen puur klassieke, uitgesproken hedendaagse en gemengde programma’s en kruisbestuivingen met anderen genres. Joost Fonteyne komt langs om het programma voor te stellen. Alvast meegeven dat het festival dit jaar liefst zes Belgische premières brengt!

We praten ook met Piet Swerts. Komende vrijdag speelt het Nationaal orkest van België o.l.v. Hugh Wolff een creatie van hem, 'L’Apogée', in Bozar Brussel.

En Collega Bart Tijskens heeft geluisterd naar een nieuwe opname van het Tetzlaff Quartett met muziek van Schubert en Haydn.

Boetiek Klassiek

De delicatessenzaak van Klara. Nicole Van Opstal met de nieuwste cd's, opmerkelijk concertnieuws, aandacht voor trappelend en gelanceerd jong talent en allerlei nieuwigheden uit de wereld van de klassieke muziek.

Presentatie: Nicole Van Opstal

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via boetiekklassiek@klara.be

Elke zaterdag van 15 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.