Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Boetiek Klassiek: Capriola di Gioia

Boetiek Klassiek: Capriola di GioiaKlassieke muziek

Nu zaterdag komen Amaryllis Dieltiens en Bart Naessens van het ensemble Capriola di Gioia langs bij Nicole met hun nieuwe cd. Zij praat ook met Jan De Winne over 10 jaar Passacaille en onbekende orgelmuziek van Puccini.
Foto van Bart Naessens en Amaryllis Dieltiens

Foto van Bart Naessens en Amaryllis Dieltiens, foto Marco Borggreve

Amaryllis Dieltiens en Bart Naessens van het ensemble Capriola di Gioia zijn bijzonder trots op hun nieuwe cd met daarop concertaria’s van Luigi Boccherini. De eerste opname van drie die het ensemble ter gelegenheid van het 10jarig jubileum zal presenteren in diverse bezettingen. Zes jaar geleden kwamen Bart & Amaryllis, de stichtende leden van het ensemble, voor het eerst in contact met het vocale oeuvre van Luigi Boccherini door hun opname van zijn Stabat Mater. Briljante vocale muziek zo bleek, van een componist die vooral bekend staat om zijn instrumentaal werk. Zo stootten Bart & Amaryllis kort daarna ook op ander, onbekend vocaal werk van deze vroegklassieke meester, de 14 concertaria's (Arie academici). Een vergelijking met het werk van Mozart is hier zeker op zijn plaats.

Nicole praat ook met Jan De Winne over 10 jaar Passacaille en orgelmuziek van Puccini. Tien jaar geleden werd de cd zo goed als dood verklaard. Nu, 10 jaar later, bewijzen Jan De Winne en Passacaille hoe fout die veronderstelling was. Met eigenzinnige en prijswinnende opnames en cd premières, zoals de nieuwe Puccini-orgelcd van Liuwe Tamminga. Onbekend orgelwerk van Puccini die in een privécollectie zaten verstopt.

En Bart Tijskens stelt de jongste Brahmscd voor van het Collegium Vocale en het Orchestre des Champs-Elysées; en de Akademie für Alte Musik heeft een kleurrijke Telemann cd opgenomen.

Boetiek Klassiek

De delicatessenzaak van Klara. Nicole Van Opstal met de nieuwste cd's, opmerkelijk concertnieuws, aandacht voor trappelend en gelanceerd jong talent en allerlei nieuwigheden uit de wereld van de klassieke muziek.

Presentatie: Nicole Van Opstal

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via boetiekklassiek@klara.be

Elke zaterdag van 15 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.