Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Boetiek Klassiek: De kracht van muziek

Boetiek Klassiek: De kracht van muziekKlassieke muziek

Boetiek Klassiek heeft het zaterdag over de kracht van muziek. Met Franse aria’s en het verhaal van sterke vrouwen te vinden op het nieuw album van sopraan Iris Hendrickx. Het project Music Connects van het Koningin Mathildefonds wil mensen verbinden door muziek. Ann d’Alcantara en Griet De Ceuster komen erover praten. Bart Tijskens geeft toelichting bij de nieuwe cd van Les Vents Français en het Münchener Kammerorchester.

© Iris Hendrickx

Sopraan Iris Hendrickx zong in 2008 in de halve finale van de Koningin Elisabeth wedstrijd en stond reeds op verschillende grote podia. Iris stelt nu haar debuutalbum voor met daarop Franse aria’s. Aria’s waarmee ze een stem wil geven aan verlaten vrouwen die ondanks de tegenslag toch heel wat doorzettingsvermogen tonen.

Het Koningin Mathildefonds zet zich al jaren in voor kwetsbare jongeren in België. In 2016 lanceerde het fonds ‘Music Connects’ waarbij muzikale projecten worden ondersteund die jongeren samenbrengen. Boetiek Klassiek ging op bezoek bij Crossing Music van vzw Watermusic. In dit project gaan kinderen van verschillende nationaliteiten aan de slag met hun kinderliedjes, zij ontvingen de Koningin Mathildeprijs 2017. Ann d’Alcantara en Griet De Ceuster vertellen alles over de projecten van Music Connects en het Koningin Mathildefonds.

Bart Tijskens beluisterde deze week de nieuwe cd Concertante! van Les Vents Français en het Münchener Kammerorchester o.l.v. Daniel Giglberger. Een cd met werk van Danzi, Devienne, Pleyel en Mozart.

 

Luister op zaterdag 19 mei vanaf 15 uur via Klara, klara.be en de Klara-app
 

Boetiek Klassiek

De delicatessenzaak van Klara. Nicole Van Opstal met de nieuwste cd's, opmerkelijk concertnieuws, aandacht voor trappelend en gelanceerd jong talent en allerlei nieuwigheden uit de wereld van de klassieke muziek.

Presentatie: Nicole Van Opstal

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via boetiekklassiek@klara.be

Elke zaterdag van 15 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.