Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Boetiek Klassiek: De zomer in

Boetiek Klassiek: De zomer inKlassieke muziek

In de laatste uitzending trekt Boetiek Klassiek de zomer in met een blik op het zomerfestival Laus Polyphoniae. Artistiek directeur Bart Demuyt stelt de feestelijke 25ste editie van het festival voor. Fluitist Jan Van den Borre geeft toelichting bij de nieuwe cd van het Notturna Ensemble en geeft een voorsmaakje op Meer Stemmig Gent. Bart Tijskens luisterde deze week naar pianist Pavel Kolesnikov en zijn nieuwe cd met werk van Louis Couperin.

Laus Polyphoniae - 25 jaar

Van 16 tot 26 augustus viert het Laus Polyphoniae festival zijn 25ste verjaardag. Dit zomerfestival van Amuz tovert al 25 jaar Antwerpen om te de hemel op aarde voor de muziekliefhebber. De artistieke leiding is in handen van Bart Demuyt, hij geeft een voorsmaakje van deze feestelijke editie.

Het Notturna Ensemble richt zich op verdoken parels uit het kamermziek repertoire. In hun nieuwste cd gaan ze aan de slag met werk van Janitsch, Krause en Graun. Fluitist Jan Van den Borre geeft uitleg bij deze nieuwe cd.

Bart Tijskens luisterde deze week naar Louis Couperin, de minder bekende neef van François Couperin. De Russische pianist Pavel Kolesnikov brengt op zijn nieuwste cd, Dances from the Bauyn Manuscript, het werk van Louis Couperin terug tot leven. Bart Tijskens maakt een grondige analyse.

 

Luister op zaterdag 23 juni vanaf 15 uur via Klara, klara.be en de Klara-app
 

Boetiek Klassiek: Laus Polyphoniae
Boetiek Klassiek: Jan Van den Borre
Notturna Ensemble

Boetiek Klassiek

De delicatessenzaak van Klara. Nicole Van Opstal met de nieuwste cd's, opmerkelijk concertnieuws, aandacht voor trappelend en gelanceerd jong talent en allerlei nieuwigheden uit de wereld van de klassieke muziek.

Presentatie: Nicole Van Opstal

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via boetiekklassiek@klara.be

Elke zaterdag van 15 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.