Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Boetiek Klassiek, de zomerfestivals 3

Boetiek Klassiek, de zomerfestivals 3Klassieke muziek

Vanaf juni stalt Boetiek Klassiek de zomerfestivals uit, al dan niet met bijhorend gesprek. Maar al zeker met veel muziek. Op zaterdag 17 juni deel 3
MAfestival 2017

Affiche MAfestival 2017

Het gebeurt niet zo vaak dat een internationale muziekschool wordt geopend. Een school waar jonge muzikanten van 10 tot 18 jaar professioneel muziekonderwijs kunnen volgen in combinatie met hun algemene vorming. De Yehudi Menuhin school in Surrey is er zo een, vanaf 2018 heeft België er ook een. Violist Maxim Vengerov wordt ambassadeur. De school bevindt zich op een historische plek: de Abdij van Fichermont, deel van de beschermde regio waar de Slag bij Waterloo werd beslecht. Een geschenk uit de hemel voor Musica Mundi die al 20 jaar stages en een festival organiseert. Hoe dat in zijn werk is gegaan vertelt artistiek directeur Leonid Kerbel zaterdag aan Nicole Van Opstal. Hij stelt ook de nieuwe editie van het Musica Mundi Festival voor (van 16 tot 30 juli in het Château du Lac te Genval). Violiste Jolente De Maeyer (ex-leerling Yehudi Menuhin School) reageert op het nieuws.

En dit jaar is Meer Stemmig Gent aan zijn zesde editie toe. "Het stemmigste festival van Gent!" vindt volgend weekend plaats in de Sint-Machariuskerk en op de site van de Sint-Baafsabdij. Vrijdag is er het openingsconcert met het Huelgas Ensemble. Artistiek coördinator Jens Van Durme komt langs bij Nicole.

En Chantal De Waele vertelt meer over het nieuwe seizoen van haar zomerprogramma Playtime.

Boetiek Klassiek

De delicatessenzaak van Klara. Nicole Van Opstal met de nieuwste cd's, opmerkelijk concertnieuws, aandacht voor trappelend en gelanceerd jong talent en allerlei nieuwigheden uit de wereld van de klassieke muziek.

Presentatie: Nicole Van Opstal

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via boetiekklassiek@klara.be

Elke zaterdag van 15 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.