Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Boetiek Klassiek: Een afscheid en een Scandinavisch begin

Boetiek Klassiek: Een afscheid en een Scandinavisch beginKlassieke muziek

Boetiek Klassiek van 18 november neemt afscheid en viert een nieuw begin. Nicole Van Opstal praat met Tom Beets en Joris Van Goethem over de slottournee van het Flanders Recorder Quartet. Een stijlvol afscheid dat evenzeer een 30-jarig jubileum viert met een nieuwe cd. Sopraan Hendrickje Van Kerckhove komt vertellen over haar nieuwste cd met liederen van Edward Grieg.

© Flanders Recorder Quartet

Tom Beets en Joris Van Goethem, twee leden van Flanders Recorder Quartet, geven tekst en uitleg over de afscheidstournee van het kwartet. Het kwartet zet na 30 jaar een punt achter de samenwerking. Een einde dat gevierd wordt met veel muziek en een grote afscheidstournee, maar ook een nieuwe cd, 5 (five).

Hendrickje Van Kerckhove komt vertellen over haar nieuwste cd Moderen Synger. Een cd met liederen van Edward Grieg op originele poëzie uit Scandinavië. Nicolas Callot zit aan de piano. 

Bart Tijskens bespreekt de cd van Cecilia Bartoli en Sol Gabetta, Dolce Duello.

Boetiek Klassiek

De delicatessenzaak van Klara. Nicole Van Opstal met de nieuwste cd's, opmerkelijk concertnieuws, aandacht voor trappelend en gelanceerd jong talent en allerlei nieuwigheden uit de wereld van de klassieke muziek.

Presentatie: Nicole Van Opstal

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via boetiekklassiek@klara.be

Elke zaterdag van 15 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.