Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Boetiek Klassiek en de Kunstendag voor Kinderen 2017

Boetiek Klassiek en de Kunstendag voor Kinderen 2017Klassieke muziek

Op zondag 19 november is het Kunstendag voor Kinderen, maar Boetiek Klassiek blikt op zaterdag 11 november al vooruit. Deze dag vol kunst voor de allerkleinsten (tot de allergrootsten) staat centraal met gasten zoals Wouter van Looy, Veerle Keuppens, Dimitri Leue en Filip Bral.

Hoes Eén been, Eén vleugel

Op 19 november is het Kunstendag voor Kinderen, een initiatief van Vlaams minister van cultuur Sven Gatz. Heel Vlaanderen en Brussel wordt die dag overspoeld ! met allerlei activiteiten, concerten en voorstellingen voor kinderen. Maar er is ook het Festival Big Bang dat deze dagen actief is in tien Europese steden, van Brussel tot Athene. Boetiek Klassiek staat helemaal in het teken van deze festivaldagen.
Gasten zijn: Wouter van Looy, organisator van het Big Bang festival; Veerle Keuppens, zij staat mee aan het roer van de Kunstendag voor kinderen; Dimitri Leue, ambassadeur van de kunstendag. Verschillende theater- en muziekmakers komen aan het woord over hun productie. Filip Bral neemt deel aan het gesprek en geeft een toelichting bij de projecten van Pantalone. Dimitri Leue haalt voor de gelegenheid het verhaal van het Tinnen soldaatje nog eens uit de kast op muziek van Edvard Grieg en met Kyotaka Izumi aan de piano.

Meer informatie over de Kunstendag voor Kinderen 2017 krijgt u via www.kunstendagvoorkinderen.be

Klik hier en lees meer over de cd 'Klara4Kids: Eén been, Eén vleugel' en download de lesmap van Eén been, Eén vleugel

Boetiek Klassiek

De delicatessenzaak van Klara. Nicole Van Opstal met de nieuwste cd's, opmerkelijk concertnieuws, aandacht voor trappelend en gelanceerd jong talent en allerlei nieuwigheden uit de wereld van de klassieke muziek.

Presentatie: Nicole Van Opstal

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via boetiekklassiek@klara.be

Elke zaterdag van 15 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.