Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Boetiek klassiek: Florian Noack

Boetiek klassiek: Florian NoackKlassieke muziek

Nu zaterdag heeft Nicole Van Opstal de jonge Belgische pianist Florian Noack te gast. Ook Florian Heyerick is te gast met nieuws over zijn festival in Gent in de vorm van een raadsel.
Foto van Florian Noack

Florian Noack, copyright Nymus Artists

De jonge pianist Florian Noack, vorig jaar nog geselecteerd voor de KEW piano, geeft z’n eerste "full recital" in Vlaanderen op zondagavond 28 mei om 20 uur in de Cultuurkapel Sint-Vincent in Gent.
De 26-jarige Belgische toppianist Florian Noack is in Vlaanderen nog altijd een soort “geheime tip”. Hoe dat precies komt, is eigenlijk een mysterie, want met zijn internationale carrière, zijn bijzonder rijk gevulde concertagenda, zijn 4 cd’s, 2 Diapasons d’Or en de prestigieuze International Classical Music Award (ICMA) die hij op 1 april kreeg uitgereikt in Leipzig, is hij aan een steile opmars bezig.
Als kers op de kaart werd hij vorige maandag, op 24 april door Les Octaves de la Musique uitgeroepen tot Artiest van het Jaar. Prijsuitreiking op maandag 29 mei in Brussel, uitgerekend de dag na zijn recital in Gent.
Meer informatie vindt u hier.

En Florian Heyerick houdt van raadsels. Bijvoorbeeld. Wat past niet in het rijtje: Bach, Telemann, Graupner en Kweepeer? Volgens Florian Heyerick passen ze er allemaal in, tijdens het Gentse festival Cydonia Barocca, letterlijk. Tijdens het Pinksterweekend (dit jaar 4, 5 en 6 juni) biedt de Gentse binnenstad jaarlijks een barokfestijn met muziek van de drie grootmeesters der Duitse barok: Bach, Telemann en Graupner. Florian Heyerick, reeds een leven lang op de bres voor onverwachte muzikale ontdekkingen, kiest elk jaar een instrument en brengt specialisten uit binnen- en buitenland samen om het publiek te vervoeren met deze barokke parels. Dit jaar draait alles rond de blokfluit.

En Bart Tijskens duikt in de laat-romantiek met de nieuwste cd van het fameuze Gewandhausorchester Leipzig.

Boetiek Klassiek

De delicatessenzaak van Klara. Nicole Van Opstal met de nieuwste cd's, opmerkelijk concertnieuws, aandacht voor trappelend en gelanceerd jong talent en allerlei nieuwigheden uit de wereld van de klassieke muziek.

Presentatie: Nicole Van Opstal

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via boetiekklassiek@klara.be

Elke zaterdag van 15 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.