Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Boetiek klassiek: geïnspireerd door vocale polyfonie

Boetiek klassiek: geïnspireerd door vocale polyfonieKlassieke muziek

In Boetiek Klassiek met Nicole Van Opstal op zaterdag 14 oktober komen sopranen Evi Roelants en Jolien De Gendt van het Vlaams Radio Koor vertellen over de nieuwe voorstelling Light and Shadows en over de nieuwe Mendelssohn cd. Bart Vandeweghe komt langs om de volgende concerten van het vocaal ensemble Utopia toe te lichten en Bart Tijskens stelt de nieuwe cd van Ilya Gringolts en Peter Laul voor.
Voorstelling "Light and Shadows" van het Vlaams Radio Koor

Light and Shadows, © Vlaams Radio Koor

Een intens programma met pakkende koorwerken: dat is de voorstelling “Light and Shadows” van het Vlaams Radio Koor. Werken van Arvo Pärt, Eric Whitacre en Olja Gjeilo, of anders gezegd: muziek die je meevoert van donkere schaduwen naar verlossend licht.

Benieuwd? Kom dan zeker op zaterdag 28 oktober naar Iedereen Klassiek in Brugge!

Voor hun cd release concerten werkt het vocaal ensemble Utopia dit jaar samen met het blazersensemble InAlto. 2017 is het Lutherjaar en hun nieuwe cd heet dan ook niet toevallig “Luther: the noble art of music”. Deze bevat werken van onder andere Baldouin Hoyoul en Josquin Desprez, wiens muziek gesmaakt werd door Luther zelf. Een wandeling door het muzieklandschap van de vroege 16e eeuw.

En Bart Tijskens stelt de nieuwe cd van violist Ilya Gringolts en pianist Peter Laul voor: “Stravinsky, music for violin, vol. 1”.

Boetiek Klassiek

De delicatessenzaak van Klara. Nicole Van Opstal met de nieuwste cd's, opmerkelijk concertnieuws, aandacht voor trappelend en gelanceerd jong talent en allerlei nieuwigheden uit de wereld van de klassieke muziek.

Presentatie: Nicole Van Opstal

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via boetiekklassiek@klara.be

Elke zaterdag van 15 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.