Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Boetiek Klassiek: gestreken klanken

Boetiek Klassiek: gestreken klankenKlassieke muziek

Boetiek Klassiek stelt op 24 maart 2018 weer enkele nieuwe cd’s voor. Pianiste Els Biesemans vertelt over haar nieuwe cd met violiste Meret Lüthi. Violiste Helena Druwé praat over de nieuwe cd van strijkkwartet EnAccord. Tot slot laat Nicole Van Opstal dirigent Stéphane Denève aan het woord, hij werd vorige week verkozen als Muziekpersoonlijkheid van het jaar op de Klara’s 2018.

Els Biesemans ©Tatyana Jenni

Pianiste Els Biesemans praat over haar nieuwe cd die ze maakte met violiste Meret Lüthi. Sonatas for Fortepiano and Violin is een cd geworden met muziek van een componist die eind 2017 zijn 200ste verjaardag vierde, Johann Franz Xaver Sterkel.

Violiste Helena Druvé vertelt over de nieuwe cd van strijkkwart EnAccord. Deze nieuwe cd: Capriccio, parels uit de strijkkwartetliteratuur kwam er mee naar aanleiding van het twintigjarig bestaan van het kwartet. Parels uit de kwartetliteratuur van Lekeu en Puccini tot Schulhoff.

Op woensdag 14 maart werden de prestigieuze Klara’s 2018 uitgereikt. Vorige week had Boetiek Klassiek Ilse Eerens te gast, de Solist van het jaar. Dirigent Stéphane Denève mag zich sinds vorige week Muziekpersoonlijkheid van het jaar noemen, Nicole laat hem aan het woord.

Luister op zaterdag 24 maart om 15 uur via Klara, klara.be of de Klara-app

© EnAccord

Boetiek Klassiek

De delicatessenzaak van Klara. Nicole Van Opstal met de nieuwste cd's, opmerkelijk concertnieuws, aandacht voor trappelend en gelanceerd jong talent en allerlei nieuwigheden uit de wereld van de klassieke muziek.

Presentatie: Nicole Van Opstal

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via boetiekklassiek@klara.be

Elke zaterdag van 15 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.