Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Boetiek Klassiek: Harmonie en vriendschap

Boetiek Klassiek: Harmonie en vriendschapKlassieke muziek

In Boetiek Klassiek van zaterdag 10 februari staan eenheid, harmonie en vriendschap centraal. Klarinettist Roeland Hendrikx spreekt over de nieuwe cd van het Roeland Hendrikx Ensemble rond C. M. Von Weber en H. Bärmann. Artistiek leider Stratton Bull praat over de nieuwe cd van Cappella Pratensis met de Missa Unitatis van A. Pitts. Bart Tijskens geeft toelichting bij de nieuwe cd van het Escher String Quartet.

Missa Unitatis - Antony Pitts

De nieuwe cd van het Roeland Hendrikx Ensemble doet de samenwerking tussen Carl Maria Von Weber en Heinrich Bärmann herleven. Klarinettist Roeland Hendrikx vertelt over deze kamermuziek van Von Weber en blikt vooruit naar de toekomst.

Nicole Van Opstal spreekt met de artistieke leider van het ensemble Cappella Pratensis, Stratton Bull. In 2017 vierde het ensemble zijn 30ste verjaardag en nu is er een nieuwe cd. Deze bevat o.a. werk van non Papa, Mouton en Muhly maar ook de Missa Unitatis van de Britse componist Antony Pitts.

Bart Tijskens stelt de nieuwe cd van het Escher String Quartet voor. Daarop staan strijkkwartetten van Dvorak, Tsjaikofski en Borodin.

Roeland Hendrikx Ensemble ©Luc Daelemans

Boetiek Klassiek

De delicatessenzaak van Klara. Nicole Van Opstal met de nieuwste cd's, opmerkelijk concertnieuws, aandacht voor trappelend en gelanceerd jong talent en allerlei nieuwigheden uit de wereld van de klassieke muziek.

Presentatie: Nicole Van Opstal

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via boetiekklassiek@klara.be

Elke zaterdag van 15 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.