Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Boetiek Klassiek: Hemelse klanken

Boetiek Klassiek: Hemelse klankenKlassieke muziek

Nicole Van Opstal praat met altviolist Vincent Hepp over de eerste cd van het Taurus Quartet. Dirigent Lionel Meunier komt langs om de nieuwe cd van Vox Luminis voor te stellen en Bart Tijskens bespreekt de nieuwe cd van pianiste Nino Gvetadze.

Lionel Meunier ©Robert Buckland

Altviolist Vincent Hepp praat over Horizon Funèbre, de eerste cd van het Taurus Quartet. Het was even wachten op een eerste opnamen maar eindelijk is hij er: een cd met de laatste strijkkwartetten van Schubert en Janáček, hemelse klanken met de doodsgedachte op de achtergrond.

Het Magnificat van Johann Sebastian Bach is erg aan de orde deze dagen op concerten en nieuwe cd’s. Het verscheen zopas ook, samen met het Dixit Dominus van Händel op de laatste cd van Vox Luminis. Dirigent Lionel Meunier geeft toelichting bij de cd en de Magnificattournee.

Bart Tijskens stelt de nieuwe cd van pianiste Nino Gvetadze met werk van Frédéric Chopin voor, Ghosts.

©Taurus Kwartet

Boetiek Klassiek

De delicatessenzaak van Klara. Nicole Van Opstal met de nieuwste cd's, opmerkelijk concertnieuws, aandacht voor trappelend en gelanceerd jong talent en allerlei nieuwigheden uit de wereld van de klassieke muziek.

Presentatie: Nicole Van Opstal

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via boetiekklassiek@klara.be

Elke zaterdag van 15 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.