Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Boetiek Klassiek, het festivalnajaar deel 2

Boetiek Klassiek, het festivalnajaar deel 2Klassieke muziek

Ook vandaag heeft Boetiek Klassiek aandacht voor het festivalnajaar, met Maarten Beirens over het festival Novecento dat nu maandag in Leuven begint. Verder nieuwe cd's van tenor Peter Gijsbertsen en de Poolse pianist Krystian Zimerman.
Novecento 20/21

Novecento 20/21

Het festivalnajaar, deel 2 met Maarten Beirens die bij Nicole Van Opstal langskomt om te vertellen over het festival Novecento dat nu maandag in Leuven begint. De 20e eeuw ligt ondertussen ongeveer twintig jaar achter ons. Toch zijn we haar muzikale rijkdom nog volop aan het ontdekken. Van 25 september tot 25 oktober brengen musici zoals onder andere het Oxalys ensemble en Jan Michiels deze meesterwerken voor u op het Novecento festival.

Tenor Peter Gijsbertsen vertelt over zijn nieuwe cd, uitgebracht samen met pianist Jozef de Beenhouwer bij het label Phaedra: ‘Ich trage meine Minne’. Een bloemlezing uit het liedrepertoire van Richard Strauss

En Bart Tijskens is laaiend enthousiast over de nieuwe Schubertcd van Krystian Zimerman. De legendarische Poolse pianist brengt na 25 jaar nog eens een solo album uit bij Deutsche Grammophon. De piano sonatas D959 en D960 zijn de laatste grote pianowerken die Schubert schrijft voor zijn dood in 1828.

Verder aandacht voor de nieuwe concerttournee van klarinettist Roeland Hendrikx, het openingsgala in de Koningin Elisabethzaal met het Antwerp Symphony Orchestra & Juan Diego Flórez en de Supernova’s 2018: een wedstrijd voor professionele, jonge en ondernemende kamermuziekensembles met een eigenzinnige kijk op klassieke muziek.

Boetiek Klassiek

De delicatessenzaak van Klara. Nicole Van Opstal met de nieuwste cd's, opmerkelijk concertnieuws, aandacht voor trappelend en gelanceerd jong talent en allerlei nieuwigheden uit de wereld van de klassieke muziek.

Presentatie: Nicole Van Opstal

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via boetiekklassiek@klara.be

Elke zaterdag van 15 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.