Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Boetiek Klassiek: Jong talent

Boetiek Klassiek: Jong talentKlassieke muziek

Op 28 april geeft Nicole Van Opstal in Boetiek Klassiek het woord aan jong talent. Ze spreekt met de twee jonge componisten, Karel Stulens en Jawher Matmati, die het Symfonieorkest Vlaanderen voor de Composers Academy selecteerde. Ander jong muzikaal talent bevindt zich in de muziekbasisschool De Wonderfluit van Hans Schmidt. Hij vertelt over hun vierde symposium. Tot slot bespreekt Bart Tijskens de nieuwe cd van het BBC Symphony Orchestra.

© Jawher Matmati

De Composers Academy is een project waarmee het Symfonieorkest Vlaanderen beloftevolle componisten een duwtje in de rug wil geven. Twee studenten aan de Belgische conservatoria krijgen de kans om een kort orkestwerk te schrijven dat het orkest zal uitvoeren en opnemen. Dit jaar zijn Karel Stulens en Jawher Matmati de gelukkigen.

In de basisschool De Wonderfluit in Brugge staan muzikale en culturele vorming centraal. Hans Schmidt is oprichter en bezieler van de school. Hij zal iets meer zeggen over het programma van het vierde symposium dat 4 mei plaatsvindt.

In maart is de nieuwe cd van het BBC Symphony Orchestra onder leiding van de Finse dirigent Sakari Oramo uitgekomen. Deze bevat suites uit ‘Antoine et Cléopâtre’ en de tweede symfonie van Florent Schmitt. Bart Tijskens stelt de cd voor.

Luister op zaterdag 28 april vanaf 15 uur via Klara, klara.be en de Klara-app

Boetiek Klassiek

De delicatessenzaak van Klara. Nicole Van Opstal met de nieuwste cd's, opmerkelijk concertnieuws, aandacht voor trappelend en gelanceerd jong talent en allerlei nieuwigheden uit de wereld van de klassieke muziek.

Presentatie: Nicole Van Opstal

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via boetiekklassiek@klara.be

Elke zaterdag van 15 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.