Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Boetiek Klassiek: Klara in deSingel

Boetiek Klassiek: Klara in deSingelKlassieke muziek

Op zaterdag 21 januari blikt Nicole Van Opstal in Boetiek Klassiek vooruit naar Klara in de Singel, Klara’s eerste grote muzikale feest van het jaar, op zaterdag 28 januari. Eén van de grote namen daar is Eric Whitacre, dé ster onder de koorcomponisten, met het programma 'Whitacre meets Bernstein'.
Foto van Eric Whitacre

Eric Whitacre

Eric Whitacre's facebook-pagina telt 200.000 volgers, zijn virtual choir-project werd al bijna 5 miljoen keer bekeken op YouTube en van zijn 44 werken voor koor zijn wereldwijd al meer dan 1 miljoen keer verkocht. Bovendien is hij een veelgevraagd gastspreker (van UNICEF tot TED conferenties), won hij met zijn eerste cd een Grammy, en maakt hij intussen naam als filmmuziekcomponist aan de zijde van grootmeesters als Hans Zimmer.

In 2016 kwam Whitacre voor de eerste keer naar België, en veroverde samen met het Vlaams Radio Koor al meteen de harten van het publiek tijdens een uitverkochte concertreeks door Brussel, Brugge, Gent & Hasselt. Hij was zelf zo onder de indruk van de samenwerking met de zangers en het warme onthaal door het publiek dat hij dit seizoen al terugkomt – en een aantal koren uitnodigt om zich bij het Vlaams Radio Koor te vervoegen. In een programma onder de titel ‘Whitacre meets Bernstein’, waarin hij eigen werk mixt met dat van Leonard Bernstein. Als extraatje arrangeert hij ook enkele nummers van Depeche Mode en Nine Inch Nails, rockbands die hem al sinds zijn jeugd inspireren. De première is voor Klara in deSingel. Daarna volgen nog concerten in Gent, Brussel, Lier en Leuven.
Nicole Van Opstal praat in de studio met twee enthousiaste sopranen, Jolien De Gendt en Evi Roelants, die vorig jaar zongen met Whitacre.

Meer info over 'Whitacre meets Bernstein' vindt u hier

Verder aandacht voor de optredens van het Roffa Tango Trio in de Wandelgangen van Klara in deSingel. Zij brengen tango’s van o.m. Astor Piazzolla, Julián Peralta, Fernando Otero, Julián Plaza en Simone van der Weerden
En nog tijdens Klara in deSingel kon de voorstelling Één been, één vleugel niet ontbreken. Deze muzikale vertelling naar het sprookje ‘De standvastige tinnen soldaat’ van Hans Christian Andersen, anders verteld door Dimitri Leue en met muziek van Edvard Grieg, is een coproductie van Klara met Pantalone, en verscheen op een nieuwe Klara4Kids-cd. Deze voorstelling met pianist Kiyotaka Izuma is het (voorlopig) sluitstuk van een voorstellingenreeks in deSingel en een groot aantal Vlaamse cultuurcentra. 

Boetiek Klassiek

De delicatessenzaak van Klara. Nicole Van Opstal met de nieuwste cd's, opmerkelijk concertnieuws, aandacht voor trappelend en gelanceerd jong talent en allerlei nieuwigheden uit de wereld van de klassieke muziek.

Presentatie: Nicole Van Opstal

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via boetiekklassiek@klara.be

Elke zaterdag van 15 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.