Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Boetiek Klassiek: Lore Binon

Boetiek Klassiek: Lore BinonKlassieke muziek

De sopraan Lore Binon is deze zaterdag te gast bij Nicole Van Opstal in Boetiek Klassiek. Brassband Willebroek werd deze zomer wereldkampioen en stelt hun aankomend solistenconcert voor. En Bart Tijskens stelt de nieuwe cd voor van pianist Daniil Trifonov: “Chopin Evocations”.

Lore Binon © Matthias Schellens

Lore Binon stelt haar nieuwe cd met pianiste Inge Spinette voor. Muziek van Debussy en Hahn op teksten van 'Les poètes maudits', een literaire stroming van dichters die zich onbegrepen voelden en die niet thuishoorden in de maatschappij.

Ook op Iedereen Klassiek is Lore Binon aanwezig, en wel met twee verschillende concertprogramma's: Revue Blanche en Concerto delle donne. Met Revue Blanche brengt ze een exotische trip doorheen verschillende klankkleuren van volksliederen. Concerto delle donne is een voorstelling met muziek die speciaal geschreven werd voor de beste vrouwenstemmen uit de 16e eeuw door onder andere Monteverdi en Carissimi.

Brassband Willebroek werd deze zomer wereldkampioen brassband, en dit voor vier jaar. Dirigent Frans Violet en zoon Lode delen hun ervaringen en vertellen over het aankomend solistenconcert.

En Bart Tijskens stelt de nieuwe cd voor van pianist Daniil Trifonov: “Chopin Evocations”.