Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Boetiek Klassiek: Meesters in alle vormen

Boetiek Klassiek: Meesters in alle vormenKlassieke muziek

In Boetiek Klassiek op 21 april bespreekt Nicole Van Opstal meesters uit het verleden en het heden. In 1978 won Alan Weiss de tweede prijs op de Koningin Elisabeth Wedstrijd, nu brengt hij een nieuwe cd uit. In Leuven worden oude Franco-Vlaamse meesters in ere hersteld tijdens ‘De passie van de Stemmen’, Bart Demuyt geeft toelichting bij het programma. Bart Tijskens luisterde deze week naar de nieuwe cd van Collegium 1704 en vertelt er alles over.

© Alamire Foundation

Een oud gezicht van de Koningin Elisabeth Wedstrijd is niemand minder dan Alan Weiss. In 1978 won hij de tweede prijs voor piano en nu brengt hij een nieuwe cd uit. Hoe gaat het nog met Alan Weiss? Wel, hij is vooral onze meester van het heden.

Op 18 april schoot een festival uit de startblokken. De Passie van de Stemmen is het jaarlijkse Polyfonie festival waarmee de Alamire Foundation de Franco-Vlaamse muziek uit ver vervlogen tijden in de kijker plaatst. Voorzitter Bart Demuyt geeft een volledig verslag.

Bart Tijskens bespreekt de nieuwe cd van Collegium 1704 o.l.v. Vaclav Luks met Leila Schayegh op viool. Een cd met vioolconcerto’s en orkestwerken van Josef Myslivecek.

Luister op zaterdag 21 april vanaf 15 uur via Klara, klara.be en de Klara-app

Boetiek Klassiek

De delicatessenzaak van Klara. Nicole Van Opstal met de nieuwste cd's, opmerkelijk concertnieuws, aandacht voor trappelend en gelanceerd jong talent en allerlei nieuwigheden uit de wereld van de klassieke muziek.

Presentatie: Nicole Van Opstal

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via boetiekklassiek@klara.be

Elke zaterdag van 15 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.