Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Boetiek Klassiek met Bart Van Reyn

Boetiek Klassiek met Bart Van ReynKlassieke muziek

Nicole Van Opstal blikt vooruit op 2 concerten van het KlaraFestival Vanish Beach met Bart Van Reyn en het duo Maya Levy-Matthiau Idmtal, Supernovawinnaar.
Foto van Bart Van Reyn

Bart Van Reyn, foto Marco Borggreve

Vandaag komt dirigent Bart Van Reyn langs bij Nicole Van Opstal. Hij werkt mee aan Vanish Beach, een productie die tijdens het Klarafestival op 22 maart te zien en te horen is in Bronks in Brussel. Binnenkort dirigeert Bart Van Reyn ook nog een Mattheuspassie. Met ensembles als het koor Octopus (2000), het periodeorkest Le Concert d'Anvers (2012) en het reizend operagezelschap The Ministry of Operatic Affairs, dat hij mee oprichtte, vestigde de jonge dirigent Bart Van Reyn zijn naam als één van de meest gewaardeerde dirigenten van de nieuwe generatie. Hij legt zich met die ensembles en als gastdirigent toe op opera, symfonische muziek en oratorium. Bart is een graag geziene gast bij tal van topensembles zoals het Nederlands Kamerkoor, het Vlaams Radio Koor, het Deens Radio Koor, het MDR Rundfunkchor Leipzig, het SWR Vokalensemble Stuttgart, Collegium Vocale Gent en het Rundfunkchor Berlin. 

Naast Vanish Beach, een samenwerking met theatercollectief Hof van Eede, brengt hij dezer dagen Bachs Mattheuspassie met o.m. sopraan Griet De Geyter en zijn beide ensembles volgende vrijdag in Bozar Brussel en op zondag 26 maart in de Abdij van Grimbergen. 

Nog op het Klarafestival kan u jong talent kan u horen op 13 maart: het duo Maya Levy-Matthieu Idmtal, supernovawinnaar, speelt dan een concert in het Brusselse Théâtre de Vaudeville. Zij hebben ook net een nieuwe cd uitgebracht met vioolsonates van Grieg. En Bart Tijskens heeft geluisterd naar de jongste cd van het Ndr Elbphilharmonie Orchester met daarop Dvorak 9. 

Boetiek Klassiek

De delicatessenzaak van Klara. Nicole Van Opstal met de nieuwste cd's, opmerkelijk concertnieuws, aandacht voor trappelend en gelanceerd jong talent en allerlei nieuwigheden uit de wereld van de klassieke muziek.

Presentatie: Nicole Van Opstal

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via boetiekklassiek@klara.be

Elke zaterdag van 15 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.