Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Boetiek Klassiek met Raphaëlla Smits en Julien Libeer

Boetiek Klassiek met Raphaëlla Smits en Julien LibeerKlassieke muziek

Gitariste Raphaëlla Smits komt vandaag langs bij Chantal De Waele met haar nieuwe cd. Julien Libeer vertelt over zijn concerten met het nieuwe Les Métamorphoses Orchestra.
Foto van Raphaëlla Smits

Raphaëlla Smits, foto Marleen Peeters

Gitariste Raphaëlla Smits viert haar 60ste verjaardag met een nieuwe cd-opname. Haar 21ste cd met muziek van Manuel María Ponce, Agustín Barrios Mangoré en Federico Mompou. Een droom die uitkomt en haar terugvoert naar markante momenten uit haar opleiding en carrière: de lessen van haar leraar José Tomàs in Alicante en Andrès Segovia in Santiago de Compostella die haar het werk van de Catalaanse componist Mompou leerde kennen. Nu zondag is ze te horen op een aperitiefconcert in Cultuurpunt Altena, met mezzo-sopraan Mira Jochems. Meer info hier en op Raphaëlla's website.

Pianist Julien Libeer geeft drie concerten met het pas opgerichte Les Métamorphoses Orchestra, een ensemble van professionele muzikanten gepokt en gemazeld in de historische uitvoeringspraktijk. Vandaag in het Waals-Brabantse Tourinnes-la Grosse, zondag in Luxemburg en dinsdag 28 maart in de Gentse Handelsbeurs, 3 concerten georganiseerd door Keten van Hoop België, een NGO die vrijwillige artsen uitstuurt naar ontwikkelingslanden en er kinderen met één enkele medische of chirurgische ingreep alle kansen op genezing biedt. Libeer, tijdens Klara in de Singel bekroond met een Klara 2016 voor beste Vlaamse klassieke cd, en Les Métamorposes brengen o.l.v. de jonge dirigent Raphaël Feye Mozarts 27ste pianoconcerto, naast symfonieën van C.P.E. Bach en Joseph Haydn. Benieuwd naar zijn plannen voor de toekomst.

En Bart Tijskens heeft geluisterd naar de jongste cd van pianist Jan Lisiecki, met werk van Chopin solo en met orkest.

Boetiek Klassiek

De delicatessenzaak van Klara. Nicole Van Opstal met de nieuwste cd's, opmerkelijk concertnieuws, aandacht voor trappelend en gelanceerd jong talent en allerlei nieuwigheden uit de wereld van de klassieke muziek.

Presentatie: Nicole Van Opstal

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via boetiekklassiek@klara.be

Elke zaterdag van 15 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.