Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Boetiek Klassiek over het festivalnajaar

Boetiek Klassiek over het festivalnajaarKlassieke muziek

In Boetiek Klassiek hebben we op zaterdag 9 september aandacht voor het festivalnajaar. Veerle Simoens en Jelle Dierickx komen langs om resp. het Gent Festival van Vlaanderen en Musica Divina in Mechelen voor te stellen.
Foto van Anneleen Lenaerts

Anneleen Lenaerts. Foto (c) Marco Borggreve

Gent Festival 2017 gaat van start op zondag 10 september met Parklife een gratis Outdoor muziekfestival voor ‘families, foodies en friends’ in het Parkbos in Gent.

Op donderdag 14 september geeft het Festival samen met Muziekcentrum De Bijloke en School of Arts zal Gent Festival het startsein voor de European Chamber Music Academy (ECMA). De ECMA biedt een doorgedreven opleiding aan kamermuziekensembles aan, in de schoot van toonaangevende Europese festivals, universiteiten en conservatoria.

Gent festival geeft dit buitengewone Europese netwerk nu ook een plek tijdens de tweede week van september.

En op zaterdag 16 september palmt OdeGand de Gentse binnenstad helemaal in voor een uitzonderlijk muziekfeest op en langs het water, het officiële startsein voor het festival dat loopt tot maandag 9 oktober. 

Musica Divina, het Festival van Vlaanderen Kempen, beleeft zijn start op vrijdag 15 september. MUSICA DIVINA is een festival vol hemelse muziek in de vele abdijen, begijnhoven en kerken die de Provincie Antwerpen rijk is. Dit jaar wordt aan MUSICA DIVINA een nieuw luik gekoppeld: Poesia Divina. Aan negen Vlaamse dichters wordt gevraagd een ‘psalm’ te dichten. Meteen ook de eerste editie waar Jelle Dierickx, als kersvers directeur, zijn schouders onder zette.

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 september 2017 wordt A Symphony of Trees van componist Piet Swerts gecreëerd in de Sint-Maartenskathedraal in Ieper, honderd jaar na de Derde Slag bij Ieper en vijftig jaar na de uitvoering van het War Requiem van Benjamin Britten in dezelfde kathedraal. A Symphony of Trees is een hommage aan de stad Ieper en dichter componist Ivor Gurney. Piet Swerts komt langs om over deze bijzondere creatie te vertellen.

Tot zondagavond 10 september kan u online meespelen, en maakt u kans op duotickets voor 'A Symphony of Trees' in Ieper, het openingsconcert van Gent Festival en het concert van Les Surprises tijdens Musica Divina. Doorklikken naar de wedstrijdpagina kan hieronder.

Boetiek Klassiek

De delicatessenzaak van Klara. Nicole Van Opstal met de nieuwste cd's, opmerkelijk concertnieuws, aandacht voor trappelend en gelanceerd jong talent en allerlei nieuwigheden uit de wereld van de klassieke muziek.

Presentatie: Nicole Van Opstal

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via boetiekklassiek@klara.be

Elke zaterdag van 15 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.