Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Boetiek Klassiek: pianoduo Chevallier-Van Immerseel & Utopia Festivaldag

Boetiek Klassiek: pianoduo Chevallier-Van Immerseel & Utopia Festivaldag Klassieke muziek

Nicole Van Opstal ontvangt vandaag Claire Chevallier en Jos Van Immerseel die hun nieuwe cd voor stellen, en enkele leden van het Ensemble Utopia.
Foto van Claire Chevallier en Jos Van Immerseel

Claire Chevallier en Jos Van Immerseel, foto Thomas Van Haute

Vandaag komen Claire Chevallier en Jos Van Immerseel langs bij Nicole Van Opstal om hun nieuwe cd voor te stellen: een opname van dansen van Dvorak, Brahms en Grieg. Van Immerseel en Chevallier werken al jarenlang erg nauw en graag samen. Zij hebben allebei een heel grote liefde voor historische piano’s. Na hun eerdere opnames met werk van Saint-Saëns voor twee piano’s en van Rachmaninov voor piano vierhandig, is deze nieuwe Alpha-cd volledig gewijd aan de dans. Twee paradepaardjes, namelijk de beroemde Hongaarse dansen van Johannes Brahms naast de Slavische dansen van Antonín Dvořák. De zelden gespeelde Noorse dansen van Edvard Grieg voltooien deze collectie Europese ‘nationale’ dansen.
De opname werd uitgevoerd op een authentieke Carl Bechstein piano gebouwd in Berlijn in 1870 uit de persoonlijke collectie van Van Immerseel.

En het Ensemble Utopia heeft met een heuse festivaldag in elkaar gestoken: twee leden van het ensemble Bart Vandewege en Adriaan De Koster vertellen wat er allemaal op het programma staat op 24 juni in de Antwerpse Sint-Pauluskerk. Zij kijken ook al vooruit naar hun nieuwe cd met het ensemble Inalto van Lambert Colson.

Verder nieuwe cd’s van het Freiburgerbarockorchester en Carolyn Sampson met cantates van Bach; het duo Jan Vermeulen & Veerle Peeters met een vierde volume van Schuberts werken voor piano vierhandig; en een opname van de sextetten van Brahms met o.m. de broers Capuçon

Boetiek Klassiek

De delicatessenzaak van Klara. Nicole Van Opstal met de nieuwste cd's, opmerkelijk concertnieuws, aandacht voor trappelend en gelanceerd jong talent en allerlei nieuwigheden uit de wereld van de klassieke muziek.

Presentatie: Nicole Van Opstal

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via boetiekklassiek@klara.be

Elke zaterdag van 15 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.