Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Boetiek Klassiek: Romantiek Klassiek

Boetiek Klassiek: Romantiek KlassiekKlassieke muziek

Boetiek Klassiek wordt op 3 maart 2018 Romantiek Klassiek. Nicole Van Opstal praat met Bart Rodyns over de nieuwe cd van ensemble ‘The Party’. Piet Kuijken vertelt over zijn nieuwe cd met werk van Beethoven. De jonge Balder Dendievel vertelt over zijn eerste prijs op de Honda Competition en Bart Tijskens geeft toelichting bij de nieuwe cd van Daniel Hope.

© Ensemble 'The Party'

Omstreeks1860 toerde een groep musici onder de naam ‘The Party’ door de Engeland. Bart Rodyns vertelt over de cd die volledig aan dit ensemble is geweid, UK Tour 1860 – Ensemble for the Romantic Century van ensemble ‘The Party’. Een cd met naast Franck en Kreisler ook werk van Bach en Handel.

Pianist Piet Kuijken vertelt alles over zijn nieuwe cd An Eternal Love. Een opmerkelijk exemplaar met werk van Beethoven. Zowel op pianoforte als op een moderne vleugel. De ideale vergelijking en aanleiding voor een gesprek.

Bart Tijskens geeft toelichting bij de nieuwe cd Journey to Mozart van violist Daniel Hope en het Zurich Chamber Orchestra. Een muzikale reis via Haydn, Myslivecek en von Weber tot Mozart.

© Piet Kuijken

Boetiek Klassiek

De delicatessenzaak van Klara. Nicole Van Opstal met de nieuwste cd's, opmerkelijk concertnieuws, aandacht voor trappelend en gelanceerd jong talent en allerlei nieuwigheden uit de wereld van de klassieke muziek.

Presentatie: Nicole Van Opstal

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via boetiekklassiek@klara.be

Elke zaterdag van 15 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.