Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Boetiek Klassiek: Slavische zielen en Italiaanse kleuren

Boetiek Klassiek: Slavische zielen en Italiaanse kleurenKlassieke muziek

Pianist Jan Michiels komt vertellen over zijn nieuwe CD 'Slavic Soul', met werken van Dvorak en Janacek. Ook staat op zijn concertprogramma een kamermuziekversie van de meest geraffineerde opera uit de Franse muziekgeschiedenies: 'Pelléas et Mélisande' van Claude Debussy.
Cover van de cd Slavic Soul

Foto (c) Outhere Music

Twee vleugelpiano’s, bespeeld door Jan Michiels en Inge Spinette, en met in de hoofdrollen Lore Binon, Yves Saelens en Werner van Mechelen.

Van Tsjechië en Frankrijk gaan we verder naar Italië voor de start van de nieuwe concertreeks van het barokensemble RedHerring: de begijnhofconcerten 2017-2018. Zij brengen dit najaar diverse barokmuziek uit onder andere Italië, Frankrijk en Duitsland.

Van 6 tot 8 oktober vindt in Kasteel Karreveld het Brussels Chamber Music Festival plaats, waar dit jaar voor het eerst naast klassieke muziek ook wat jazz, folk en filmmuziek te horen is.

En Bart Tijskens laat u kennismaken met de nieuwe CD van Noorse pianist Leif Ove Andsnes: solowerken voor piano van Jean Sibelius.

Boetiek Klassiek

De delicatessenzaak van Klara. Nicole Van Opstal met de nieuwste cd's, opmerkelijk concertnieuws, aandacht voor trappelend en gelanceerd jong talent en allerlei nieuwigheden uit de wereld van de klassieke muziek.

Presentatie: Nicole Van Opstal

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via boetiekklassiek@klara.be

Elke zaterdag van 15 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.