Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Boetiek Klassiek: Sterke vrouwen

Boetiek Klassiek: Sterke vrouwenKlassieke muziek

Boetiek Klassiek schuift enkele sterke vrouwen naar voor in de uitzending van zaterdag 2 juni. Componiste Franscesca Caccini bijvoorbeeld die als eerste vrouw een opera schreef. Mezzo-sopraan Michaela Riener vertelt over de cd-opname die het Huelghas Ensemble maakte van dit werk. En heeft het MAfestival van Brugge nu net ook als thema: ‘Cherchez la femme’! Directeur Tomas Bisschop geeft enkele tips. Bart Tijskens geeft toelichting bij de nieuwe Schumann-cd van cellist Gabriel Schwabe.

Michaela Riener © Hans Hijmering

In 1625 ging de opera La liberazione di Ruggerio dall’isola d’Alcina van Francesca Caccini in première. Dit was de eerste opera gecomponeerd door een vrouw. Dit jaar maakte het Huelgas Ensemble o.l.v. Paul Van Nevel een cd van deze bijzondere opera. Mezzo-sopraan Michaela Riener vertelt over dit uniek stukje opera geschiedenis.

Onder de slogan ‘Cherchez la femme’ brengt het MAfestival hulde aan de vrouw in de muziek. Dit jaar speurt het festival voor oude muziek naar bijzondere vrouwen stemmen, uitvoerders en componistes. Directeur Tomas Bisschop bespreekt het uitgebreide programma.

Bart Tijskens beluisterde deze week de nieuwe cd van cellist Gabriel Schwabe met muziek van Robert Schumann. Op deze cd staat onder meer het celloconcerto in a maar ook enkele arrangementen die Gabriel zelf maakte.

Luister op zaterdag 2 juni vanaf 15 uur via Klara, klara.be en de Klara-app

Boetiek Klassiek

De delicatessenzaak van Klara. Nicole Van Opstal met de nieuwste cd's, opmerkelijk concertnieuws, aandacht voor trappelend en gelanceerd jong talent en allerlei nieuwigheden uit de wereld van de klassieke muziek.

Presentatie: Nicole Van Opstal

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via boetiekklassiek@klara.be

Elke zaterdag van 15 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.