Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Boetiek Klassiek: Talent in topvorm

Boetiek Klassiek: Talent in topvormKlassieke muziek

Boetiek Klassiek stelt op 17/3 talent in topvorm voor. Op 14 maart worden de Klara’s uitgereikt en Boetiek Klassiek neemt uitgebreid de tijd voor een gesprek met de solist van het jaar, Ilse Eerens. In deze extra lange uitzending laat Tom Verheyden ook de winnaars van Supernova 2018 aan het woord. Joost Maegerman stelt de nieuwe cd van het Antwerp Symphony Orchestra voor en Bart Tijskens bespreekt de nieuwe cd van Murray Perahia.

De Klara's

Op woensdag 14 maart worden de jaarlijkse Klara’s uitgereikt. Tom Verheyden ontvangt Ilse Eerens, de solist van het jaar, voor een uitgebreid gesprek.

De intendant van het Antwerp Symphony Orchestra, Joost Maegerman komt hun nieuwe cd voorstellen. Met de Duitse celliste Marie-Elisabeth Hecker brengen ze het celloconcerto van Edward Elgar.

Onlangs werden de Supernova’s uitgereikt aan het saxofoonkwartet Scarbo en het Trio O³. Zij mogen zich een jaar lang Supernova noemen. Beide blikken terug op hun overwinning.

Bart Tijskens beluisterde deze week de nieuwe Beethoven-cd van pianist Murray Perahia. Een cd met daarop twee bijzondere pianosonates.

Luister op zaterdag 17 maart om 15 uur via Klara, klara.be of de Klara-app

Boetiek Klassiek

De delicatessenzaak van Klara. Nicole Van Opstal met de nieuwste cd's, opmerkelijk concertnieuws, aandacht voor trappelend en gelanceerd jong talent en allerlei nieuwigheden uit de wereld van de klassieke muziek.

Presentatie: Nicole Van Opstal

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via boetiekklassiek@klara.be

Elke zaterdag van 15 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.