Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Boetiek Klassiek: van Obrecht tot Whitacre

Boetiek Klassiek: van Obrecht tot WhitacreKlassieke muziek

Boetiek Klassiek maakt op 5 mei een reis door de tijd. Nicole Van Opstal gaat van Obrecht tot Whitacre. Hendrik Vander Abeele stelt het nieuwe festival Gold voor dat draait rond het mooiste uit de Brugse Gouden Eeuw. Marc Tooten geeft uitleg over de nieuwe cd van het Tooten Trio. Joris Derder bespreekt de première die het Vlaams Radio Koor mag brengen van het nieuwe werk van de charismatische Eric Whitacre. Bart Tijskens geeft toelichting bij de nieuwe cd van van Alec Frank-Gemmill.

© Psallentes

Bariton Hendrik Vanden Abeele stelt het nieuwe festival Gold voor dat op 7 mei van start gaat in het concertgebouw te Brugge. Hendrik Vanden Abeele geeft met zijn ensemble Psallentes enkele concerten maar hij geeft ook een luistercursus rond de figuur van Jacob Obrecht. Met het mooiste uit de Brugse Gouden Eeuw verbindt Gold de geschiedenis, het erfgoed, de kunstschatten en de muziek.

Altviolist Marc Tooten vertelt over de nieuwe cd van het Trio Tooten. Een cd met strijktrio’s van Beethoven en de Salut D’amour van Elgar.

De charismatische componist-dirigent Eric Whitacre werkte al enkele malen samen met het Vlaams Radio Koor en ook dit jaar is hij terug. Ditmaal brengen ze de première van zijn nieuwe werk The Sacred Veil. Dirigent Joris Derder begeleidt het koor in de aanloop naar het concert en geeft alvast een voorsmaakje.

In maart bracht hoornist Alec Frank-Gemmill een nieuwe cd uit met het Zweeds kamerkoor olv Nicholas McGegan: Before Mozart – Early horn concertos. Bart Tijskens beluisterde de cd en bespreekt.

Boetiek Klassiek gaat deze week door tot 19.00 uur, en daarna neemt Lut Van der Eycken het over met de verslaggeving van de Koningin Elisabethwedstrijd.

Luister op zaterdag 5 mei vanaf 15 uur via Klara, klara.be en de Klara-app

Joris Derder (Vlaams Radio Koor) over Eric Whitacre

Boetiek Klassiek

De delicatessenzaak van Klara. Nicole Van Opstal met de nieuwste cd's, opmerkelijk concertnieuws, aandacht voor trappelend en gelanceerd jong talent en allerlei nieuwigheden uit de wereld van de klassieke muziek.

Presentatie: Nicole Van Opstal

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via boetiekklassiek@klara.be

Elke zaterdag van 15 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.