Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Boetiek Klassiek: van passie tot passages

Boetiek Klassiek: van passie tot passagesKlassieke muziek

Chantal De Waele ontvangt Pieter Stas van het Goeyvaerts Trio, hij zal het hebben over het minifestival Passages. Pianist Waldo Geuns stelt zijn debuutalbum voor, Cuentos de Amor. Bart Tijskens bespreekt het album Deux van Patricia Kopatchinskaya en Polina Leschenka.

© Waldo Geuns

Pieter Stas is cellist van het Goeyvaerts Strijktrio. Voor de vijfde keer organiseert het trio het minifestival Passages te Sint-Niklaas. Een festival met een erg divers programma van oude muziek tot hedendaagse werken.

Pianist-componist Waldo Geuns vertelt het verhaal achter zijn eerste cd Cuentos de Amor. Een cd met de Goyescas van de Spaanse componist Enrique Granados maar ook met een eigen compositie.

Bart Tijskens geeft toelichting bij het album De​ux van violiste Patricia Kopatchinskaja en pianiste Polina Leschenko. Een cd met werk van Ravel, Poulenc en Bartók.

Boetiek Klassiek

De delicatessenzaak van Klara. Nicole Van Opstal met de nieuwste cd's, opmerkelijk concertnieuws, aandacht voor trappelend en gelanceerd jong talent en allerlei nieuwigheden uit de wereld van de klassieke muziek.

Presentatie: Nicole Van Opstal

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via boetiekklassiek@klara.be

Elke zaterdag van 15 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.