Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Boetiek Klassiek: Verborgen parels

Boetiek Klassiek: Verborgen parelsKlassieke muziek

Nicole Van Opstal haalt dit weekend verborgen parels boven. Klavecinist Korneel Bernolet en sopraan Lieselot De Wilde praten over hun nieuwe cd met muziek van Nicolas Bernier. Organist Peter Thomas komt vertellen over zijn cd op het Vereeckenorgel te Aalst.
Peter Thomas

Peter Thomas ©Kerknet

Op zijn nieuwe cd speelt organist Peter Thomas op het geklasseerde Vereeckenorgel in de Sint-Jozefkerk te Aalst. Zoals vele andere kerken in Vlaanderen wordt ook deze kerk ontwijd, maar wat met dit prachtige instrument? Peter Thomas praat over deze problematiek en de gevolgen voor het orgelpatrimonium in Vlaanderen. Reacties op dit thema welkom op boetiekklassiek@klara.be

Klavecinist Korneel Bernolet en sopraan Lieselot De Wilde komen spreken over de nieuwe cd van het Apotheosis Ensemble. Een cd met enkele nog nooit opgenomen cantates van de Franse componist Nicolas Bernier.

In deze koude tijden bespreekt Bart Tijskens de nieuwe cd van het Bergen Philharmonic Orchestra o.l.v. Sir Andrew Davis met de Sinfonia Antartica van Ralph Vaughan Williams.

Kortom, verborgen parels in Boetiek Klassiek op 2 december met Nicole Van Opstal.

Boetiek Klassiek

De delicatessenzaak van Klara. Nicole Van Opstal met de nieuwste cd's, opmerkelijk concertnieuws, aandacht voor trappelend en gelanceerd jong talent en allerlei nieuwigheden uit de wereld van de klassieke muziek.

Presentatie: Nicole Van Opstal

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via boetiekklassiek@klara.be

Elke zaterdag van 15 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.