Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Boetiek Klassiek viert de lage landen

Boetiek Klassiek viert de lage landenKlassieke muziek

Boetiek Klassiek viert feest. Nicole Van Opstal praat met Luc Famaey over het 25-jarig bestaan van het platenlabel Phaedra. Jozef De Beenhouwer, Dirk Vermeulen en Liesbeth Devos vertellen over hun laatste cd’s op dit prachtige label. Bart Tijskens en Vlad Weverbergh bespreken nog meer Vlaamse muziek.
© Luc Famaey

© Luc Famaey

In 1992 werd het platenlabel Phaedra geboren. Ondanks weinig middelen slaagde oprichter Luc Famaey erin om de muziek van vaak vergeten componisten in de schijnwerpers te plaatsen met talloze cd-uitgaven. Nu viert het label zijn 25-jarig bestaan, hoog tijd voor een gesprek.

Pianist Jozef De Beenhouwer komt vertellen over zijn laatste cd-opname met werk van Robert Schumann (Phaedra).

Klarinettist Vlad Weverbergh bespreek het werk van de Antwerpse componist Amand Vanderhagen, een onbekende tijdgenoot van Mozart. Werk dat het Terra Nova Collective zal brengen tijdens Klara In deSingel.

De Kinderen Der Zee is een opera van Lodewijk Mortelmans (1868-1952). Dirigent Dirk Vermeulen en sopraan Liesbeth Devos vertellen over hun opnamen van dit werk. Natuurlijk bij Phaedra!

Tot slot eert Bart Tijskens de Vlaamse componist Emmanuel Durlet met een bespreking van de cd Sonatas for violin & piano met Eliot Lawson op viool en Kiyotaka Izumi aan de piano.

© Phaedra
© Phaedra

Boetiek Klassiek

De delicatessenzaak van Klara. Nicole Van Opstal met de nieuwste cd's, opmerkelijk concertnieuws, aandacht voor trappelend en gelanceerd jong talent en allerlei nieuwigheden uit de wereld van de klassieke muziek.

Presentatie: Nicole Van Opstal

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via boetiekklassiek@klara.be

Elke zaterdag van 15 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.