Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Boetiek Klassiek: voor ieder wat wils

Boetiek Klassiek: voor ieder wat wilsKlassieke muziek

Nicole Van Opstal plaatst voor ieder wat wils in de vitrine van Boetiek Klassiek. Luitist Floris de Rycker bespreekt de eerste cd van het ensemble Ratas del viejo Mundo. Actrice Clara Cleymans en regisseur Tom Goossens vertellen over het muziektheater Così dat een moderne versie brengt van Mozarts bekende meesterwerk. Bart Tijskens geeft toelichting bij de nieuwe cd van Les Siècles o.l.v. François-Xavier Roth met werk van Maurice Ravel.

Floris de Rycker ©Joris Casaer

Luitist Floris de Rycker richtte het internationale ensemble Ratas del viejo Mundo op. Onlangs bracht het ensemble zijn eerste cd uit, Rions Noir. Floris bespreekt de cd met zowel instrumentale en vocale werken uit de late middeleeuwen en renaissance.

DESCHONECOMPANIE is een muziektheatergezelschap dat opera toegankelijk wil maken voor het grote publiek. Na de première in Nederland komt de voorstelling op 31 mei ook naar België. Così is een moderne bewerking van Mozarts Così fan tutte. Regisseur Tom Goossens en actrice Clara Cleymans vertellen over deze bijzondere voorstelling.

Bart Tijskens luisterde deze week naar de nieuwe cd van Les Siècles o.l.v. François-Xavier Roth. Op deze cd met muziek van Maurice Ravel staat onder meer Ma Mère l’Oye en Le Tombeau de Couperin. Bart maakt een nauwkeurige analyse.

Luister op zaterdag 26 mei vanaf 15 uur via Klara, klara.be en de Klara-app

Boetiek Klassiek

De delicatessenzaak van Klara. Nicole Van Opstal met de nieuwste cd's, opmerkelijk concertnieuws, aandacht voor trappelend en gelanceerd jong talent en allerlei nieuwigheden uit de wereld van de klassieke muziek.

Presentatie: Nicole Van Opstal

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via boetiekklassiek@klara.be

Elke zaterdag van 15 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.