Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Brahms en de vulkaan

Brahms en de vulkaan Klassieke muziek

De dag nadat het eerste pianoconcerto van Johannes Brahms in Hanover in première gaat, begint de vulkaan Mauna Loa op Hawaï te bulderen. De uitbarsting duurt 300 dagen. De weerklank van de muziek van Brahms duurt al meer dan 150 jaar.
Johannes Brahms

Johannes Brahms

Op dinsdag 17 januari kan u in Maestro naar een live-opname van het 1ste concerto van Brahms luisteren, met pianist Maurizo Pollini. In het kader van de Pollini-veertiendaagse n.a.v. zijn 75ste verjaardag. Een opname van het 2de concerto kan u hier bekijken.

Johannes Brahms
Johannes Brahms
Alle Pollini-opnames op DG
Alle Pollini-opnames op DG

Maestro

In Maestro klinken de grote klassiekers in uitvoeringen van vandaag en gisteren. Met elke week een internationale artiest in de kijker, een blik op de belangrijkste concerten in ons land, de nieuwste cd’s, en retro-momenten met artiesten die de klassieke muziek kleur en uitstraling gaven. Elke dag gaan we ook naar belangrijke concertzalen over de hele wereld waar de artiesten van vandaag het beste van zichzelf geven. En er zijn ook specials rond jarige componisten en uitvoerders, en exclusieve interviews.

Presentatie: Mark Janssens

Samenstelling: Bart Tijskens

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via maestro@klara.be

Elke weekdag, telkens van 14 tot 17 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 5 dagen lang te herbeluisteren via de site en de app.