Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Bram Fournier in Playtime

Bram Fournier in PlaytimeBlijf verwonderd!

Op zaterdag 21 juli is trombonist Bram Fournier te gast in Playtime.
© Koen Broos

Bram Fournier

Het was Beethoven die in zijn vijfde en negende symfonie de trombone definitief in het orkest introduceerde. Wagner raadde aan de trombones niet teveel aandacht te geven, het zou ze alleen maar aanmoedigen. En Sigmund Freud verklaarde dat hij niet wist niet waarom, maar dat trombones hem altijd een ongemakkelijk gevoel gaven. Componisten als Berio en Stockhausen wisten nieuwe geluidseffecten aan de trombone te ontlokken. De trombone, de schuiftrompet, de bazuin hoe je ze ook wil noemen, Bram Fournier vertelt over de relatie die hij ermee heeft. 

Bram Fournier begon op 12-jarige leeftijd met trombonelessen aan de muziekacademie van Avelgem. Hij studeerde aan de kunsthumaniora van het Lemmensinstituut te Leuven en won de Belgische finale van de Lions European Musical Competition. Bram behaalde zijn Master met grootste onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen en volgde een solistenopleiding aan de Hochschule für Musik in Hannover. Hij speelde reeds mee met het SymfonieOrkest Vlaanderen, het London Philharmonia Orchestra en is sinds 2014 solist trombone bij het Symfonieorkest van de Munt.

Meer informatie kan u vinden via theboneproject.be/over-ons/bram/

Playtime met Bram Fournier, op zaterdag 21 juli van 14 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien zijn de uitzendingen nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

Playtime

Een leven lang zitten muzikant en instrument aan elkaar vast, delen ze lief en leed. Waarom koos hij voor dat instrument en voor geen ander? Hoe innig is de band met zijn instrument(en)? Zijn er crisismomenten geweest? Is het als een huwelijk?

Vanaf 30 juni, elke zaterdag van 14 tot 18 uur.

Presentatie: Chantal De Waele

Samenstelling: Katleen Van Bavel / Annick Lesage

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via playtime@klara.be

Elke zaterdag van 14 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien zijn de uitzendingen nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.