Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Brewaeys Unfolding

Brewaeys UnfoldingBlijf verwonderd!

Uit honderden nootjes spreken het enthousiasme en de innerlijke noodzaak waarmee componist Luc Brewaeys (1959-2015) uiting gaf aan de continue stroom van klanken in zijn hoofd.

Brewaeys Unfolding

Brewaeys vierde de rijkdom van klank en kleur in zowel orkest- als solowerken en zette Vlaanderen internationaal op de kaart met talrijke prestigieuze prijzen, opdrachten en residenties. De tentoonstelling BREWAEYS UNFOLDING – een knipoog naar de compositie Black Rock Unfolding – neemt de luisteraar mee achter de bruisende bladspiegel van Brewaeys’ partituren en laat je kennismaken met Luc Brewaeys als componist en mens.

Een tentoonstelling, een boek en een webpagina laten je zijn muziek ontdekken en herontdekken vanuit verschillende invalshoeken, en laten je kennismaken met Luc Brewaeys als componist en mens.

Bezoek de tentoonstelling in de Leuvense universiteitsbibliotheek. Van 10 maart tot en met 12 juni, telkens van donderdag tot en met zondag tussen 10u en 17u.

BREWAEYS UNFOLDING is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek] naar aanleiding van de overdracht van het artistieke archief van Luc Brewaeys naar het Universiteitsarchief van de KU Leuven en werd gerealiseerd i.s.m. KU Leuven Bibliotheken en de Onderzoeksgroep Musicologie en met de steun van de Vlaamse Gemeenschap en Klara.