Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Britten en Amerika

Britten en Amerika Blijf verwonderd!

In 1948 werd het festival van Aldeburgh door Benjamin Britten en Peter Pears boven de doopvont gehouden. 70 jaar later is wat ooit begon als een bescheiden festival onder vrienden een echte ontmoetingsplaats voor jong en oud geworden. Mark Janssens gaat er op bezoek en vertelt er graag over in Maestro.
het festival van Aldeburgh

het festival van Aldeburgh

 

Dit jaar vieren ze in Aldeburgh ook 100 jaar Leonard Bernstein met enkele Bernstein-avonden gedirigeerd door John Wilson, de man die speciaal gevraagd werd om enkele Bernstein-programma's samen te stellen.
Eén van de artiesten is residentie is violiste Patricia Kopatchinskaja. Zij is de curator van de laatste dagen van deze festivaleditie.
Drie levende Britse componisten stellen er ook nieuw werk voor : Harrison Birtwistle, Simon Holt en Emily Howard. Die laatste is nog geen 40, en van haar gaat op de openingsavond een opera in première. 
Nieuwe gasten op het festival zijn Le Concert Spirituel en Hervé Niquet die in de kathedraal van Ely een mis van Benevolo zullen brengen.
Tel daar nog eens de vele activiteiten op en rond het strand van Aldeburgh bij, de tentoonstellingen en masterclasses, films en concerten met jong talent, en Aldeburgh maakt ook dit jaar z'n naam waar als één van de meest toonaangevende en eigentijdse festivals van Europa. 

Maestro

In Maestro klinken de grote klassiekers in uitvoeringen van vandaag en gisteren. Met elke week een internationale artiest in de kijker, een blik op de belangrijkste concerten in ons land, de nieuwste cd’s, en retro-momenten met artiesten die de klassieke muziek kleur en uitstraling gaven. Elke dag gaan we ook naar belangrijke concertzalen over de hele wereld waar de artiesten van vandaag het beste van zichzelf geven. En er zijn ook specials rond jarige componisten en uitvoerders, en exclusieve interviews.

Presentatie: Mark Janssens

Samenstelling: Bart Tijskens

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via maestro@klara.be

Elke weekdag, telkens van 14 tot 17 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 5 dagen lang te herbeluisteren via de site en de app.