Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Brussel zoals het was, is en zal zijn

Brussel zoals het was, is en zal zijnKunst & Cultuur

In de tentoonstelling 'Designed Landscapes' in het CIVA krijgt u een zicht op de geschiedenis van de Brusselse parken en openbare tuinen. Hoe en waarom werden ze ontworpen en aangelegd en was dat te vergelijken met wat er ondertussen gaande was in andere grote Europese steden? Onze architectuurkenner Koen Van Synghel ging kijken en bracht vanmorgen in Espresso verslag uit.
Affichebeeld van 'Designed Landscapes'

Affichebeeld van 'Designed Landscapes'

Via tal van originele en in vele gevallen nooit eerder getoonde documenten geeft de tentoonstelling een totaaloverzicht van de Brusselse landschapsrealisaties tussen 1775 en vandaag, haar auteurs en de historische en politieke context. Ze plaatst de Brusselse ontwerpen ook in een internationale, culturele context en laat haar licht schijnen op de typische instrumenten van de landschapsarchitect.

De tentoonstelling loopt nog tot en met 31 maart 2019 in het CIVA (de Brusselse stichting voor architectuur), meer info vindt u hier.

 

 

Koen Van Synghel over 'Designed Landscapes'

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.