Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Buddha & Mind in het MAS

Buddha & Mind in het MASKunst & Cultuur

De nieuwe expo Buddha en Mind in het MAS in Antwerpen is een baken van rust en verstilling in de alledaagse drukte. Maak even tijd om te ontdekken hoe het gaat met uw binnenkant.
Een van de schilderijen uit de de Sarvavid Vairocana Mandala-reeks

Een van de schilderijen uit de de Sarvavid Vairocana Mandala-reeks

De tentoonstelling is gebaseerd op een topstuk uit hun eigen MAS-collectie, de Sarvavid Vairocana Mandala, een unieke reeks schilderingen van minstens 300 jaar oud in kleur. Samen vormen ze een handleiding van het meditatieproces, iets wat zelden tot nooit afgebeeld wordt. Een selectie bronzen beelden, thanka’s (rolschilderingen) en rituele voorwerpen vervolledigen de expo. 

Tinneke Beekman is filosofe, ze begon bijna 10 jaar geleden zelf met meditatie en leeft volgens de Boeddhistische praktijk. We gingen samen met haar kijken naar de tentoonstelling. 

Buddha en Mind loopt nog tot 19 maart in het MAS. Naast de expo zijn er ook verschillende meditatie, mindfullness en yoga momenten in het MAS. Alle informatie vindt u op mas.be

Tinneke Beeckman in Buddha en Mind

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur en in het weekend van 07 tot 10 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.