Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Cara Van der Auwera genomineerd voor de Grote Prijs en Publieksprijs Jan Wauters

Cara Van der Auwera genomineerd voor de Grote Prijs en Publieksprijs Jan WautersBlijf verwonderd!

Op woensdag 24 oktober reikt de VRT voor de zevende keer de Grote Prijs Jan Wauters uit, de VRT-taalprijs voor creatief en uitmuntend taalgebruik. Ook dit jaar is er opnieuw een Publieksprijs.
© VRT rr

Cara Van der Auwera

De Grote Prijs Jan Wauters bekroont een Nederlandstalige mediapersoonlijkheid "die excelleert in het gebruik van het Nederlands, en van wie het taalgebruik getuigt van een uitstekende taalbeheersing en een grote creativiteit". Met deze prijs wil de VRT de nagedachtenis aan een van haar grootste taalvirtuozen, sportverslaggever Jan Wauters, levend houden.

Uit tien genomineerden kiest de jury de winnaar voor 2018. Het publiek kan stemmen voor de Publieksprijs Jan Wauters.

Ontdek hieronder de kanshebbers en hoe je kan stemmen. 

Genomineerden 2018

Ayco Duyster

Presentatrice bij Radio 1. Met haar warme, rustige stem kleurt ze de middagen.

Cara Van der Auwera

Presentatrice bij Klara. Spring-in-'t-veld bij Ketnet, Donna en Eén, en nu een frisse, naturelle stem op de klassieke zender.

Chaima Saysay

De nieuwsstem van MNM, die met grote accuraatheid en doeltreffendheid het nieuws brengt en duidt voor de jonge, diverse luisteraars.

Gilles De Coster

Kritisch journalist bij Radio 1, presentator van De Mol en sportanker bij Vier, en invoelend interviewer op Canvas. En zijn taal is altijd even goed en toegankelijk.

Hajo Beeckman

Verkeersanker bij VRT. Met een rustige klasse leidt hij ons helder en efficiënt door de ergste files.

Kim Debrie

De warme stem van Radio 2. Volgens een bewonderaar het radiomonument van dit moment.

Lode Roels

Journalist en presentator bij Radio 1. Toen hij in 2011 naar Canada vertrok, werd hij door vele luisteraars gemist om zijn heldere stem en taal. Diezelfde mensen zijn daarom blij dat hij terug is.

Merijn Casteleyn

Sportjournalist bij VTM. Gepassioneerde sportjournalist die op een pittige, levendige manier formuleert.

Thomas Vanderveken

Presenteren zit hem in het bloed, als jongeman op jongerenzender Jim, later op Klara en Eén. Momenteel is hij zijn veelzijdige zelf in Alleen Elvis blijft bestaan op Canvas.

Wim Opbrouck

Zanger en acteur, maar ook de verrassende presentator van Bake Off Vlaanderen op Vier. Zijn teksten en presentatie zijn snoepjes voor de taalliefhebber.

Jury

De jury van de Grote Prijs Jan Wauters wordt voorgezeten door Thérèse Wauters, de weduwe van Jan. De andere juryleden zijn Annie Van Avermaet (voormalig directeur van het Instituut voor Levende Talen, KU Leuven), Leo Hellemans (voormalig gedelegeerd bestuurder VRT), Wim Vanseveren (directeur deBuren), Birgit Van Mol (nieuwsanker VTM), Kristof Demasure (woordvoerder SBS Belgium), An De Moor (Talenbeleidcoördinator Odisee & KU Leuven campus Gent en Brussel) en Ruud Hendrickx (taaladviseur VRT).

Prijs

De prijzen zijn twee originele glaskunstwerken van Yves Velter.

Stemmen

Op www.groteprijsjanwauters.be kan worden gestemd voor de Publieksprijs. De stemming wordt afgesloten op dinsdag 23 oktober om 12.00 uur. De winnaars van de Grote Prijs en de Publieksprijs worden bekendgemaakt op woensdag 24 oktober tijdens Taaldag 10 (in Studio 4 van het Flageygebouw) in Brussel.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur en in het weekend van 07 tot 10 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.