Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Carmen De Vos wint Louis Paul Boon-prijs 2020

Carmen De Vos wint Louis Paul Boon-prijs 2020Blijf verwonderd!

Traditiegetrouw wordt de laureaat van de Louis Paul Boon-prijs op 1 mei bekendgemaakt, ook in tijden van corona is dit niet anders. Dit jaar koos de jury voor de Gentse fotografe Carmen De Vos.
© Carmen De Vos

Carmen De Vos

Ook tijdens deze moeilijke dagen, waarop corona ons aller leven beheerst, organiseert VZW Honest Arts Movement (HAM) de jaarlijkse Louis Paul Boon-prijs. Traditiegetrouw wordt de laureaat op 1 mei bekend gemaakt. Het is al voor de 42ste keer dat de prijs wordt uitgereikt aan een kunstenaar die zich laat opmerken door humaan gestuurd, laagdrempelig en zeer toegankelijk werk. Dit jaar heeft de jury gekozen voor Carmen De Vos.

Volgens het juryrapport "laat de fotografe zich vooral opmerken door het doelgericht in beeld brengen van de mens in zijn maatschappelijke context en dit met veel aandacht voor het humane en het diep menselijke. Die binding met de mens is het belangrijkste criterium bij de keuze van een laureaat. Daarnaast is Carmen De Vos een liefhebber van het werk van Boon en kunnen we ervan uitgaan dat dat wederzijds zou zijn geweest."

Carmen De Vos is vooral bekend van haar erotische tentoonstellingen in binnen- en buitendland. Daarnast bracht ze in 2018 ‘The Eyes of the Fox’ uit, een verzameling van 10 jaar polaroids in boekvorm.

De prijs zal worden uitgereikt op 13 december 2020 om 15u in de zaal Ned Kahn van Kunstencentrum New Zebra, Gustaaf Callierlaan 232 te Gent. Alle informatie vindt u t.z.t. op de website van HAM.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.