Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Caroline Peeters over haar kop/munt

Caroline Peeters over haar kop/muntKlassieke muziek

Elke zaterdagochtend vraagt Katleen Van Bavel tijdens Klara Staat Op (7-10u) aan een muzikant naar hun kop en munt. De kop is een muziekstuk dat sterk aanleunt bij het repertoire van de muzikant; de comfortzone. Het ander stuk, de munt, duidt op een compositie die je niet onmiddellijk zou associëren met de muzikant, maar die toch ook van belangrijke waarde is. Deze zaterdag vraagt Katleen naar de kop/munt van Caroline Peeters, fluitist bij Revue Blanche en Symfonie Orkest Vlaanderen.
foto van Caroline Peeters

Caroline Peeters

Caroline Peeters probeert met haar kamermuziekensemble Revue Blanche een groot idioom te bereiken. Dit is mogelijk in het eerste stukje, haar kop, Une Salutation Suprème uit L’Adieu à La Vie van Alfredo Casella. Het is een mysterieus en meerlagig stuk dat meermaals moet beluisterd worden om het volledig te kunnen begrijpen. Dit muziekstuk staat tevens op hun nieuwe cd Misia, die uitkomt op 6 oktober. Herbeluister hieronder haar bijbehorende uitleg:

2021 10 02 Caroline Peeters KOP

Voor haar munt wilde Caroline Peeters nadenken over de kracht van de muziek, die volgens haar nauw verbonden is met de jeugd. Haar kinderen inspireerden haar, waarop ze eigenlijk aan Welcome to the Jungle van Guns 'n Roses dacht. Het gaat haar vooral om de muzikale kracht, de manier waarop de muziek een heel publiek kan meesleuren. Die zelfde kracht vindt ze ook terug in symfonieën van onder andere Sibelius.

2021 10 02 Caroline Peeters MUNT

De nieuwe cd van Revue Blanche "Misia" komt op 6 oktober uit, wanneer ze ook een première hebben. Meer informatie over dit concert vind je hier.

Voor meer informatie over Revue Blanche en hun opkomende projecte en concerten, kan je hier klikken.

Klara Staat Op

Klara Staat Op met Katleen Van Bavel

Met rustige tred presenteert Katleen de beste muziek bij je ochtendrituelen: een mix van klassieke muziek, oude en nieuwe opnames, opgefrist met andere kleuren en pigment. Elke week dringt ze binnen in de muzikale ziel van een muzikant.

Samenstelling: Katleen Van Bavel
Presentatie: Katleen Van Bavel

 

Klara Staat Op met Sander De Keere

In een ietwat hogere versnelling serveert Sander een soundtrack bij je ontbijt met nieuwe en tijdloze platen; met muzikale weetjes en ontdekkingen. Met welke klassieke muziek begin je welgezind aan je zondag? Wat is jouw ideale ontbijtplaat?

Samenstelling: Sander De Keere
Presentatie: Sander De Keere

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via info@klara.be.

Elke zaterdag en zondag van 07 tot 10 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.