Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Cd-tip Bart Tijskens: Sheku Kanneh-Mason - Elgar - Sir Simon Rattle

Cd-tip Bart Tijskens: Sheku Kanneh-Mason - Elgar - Sir Simon Rattle Klassieke muziek, CD

Bart Tijskens over het tweede album van Sheku Kanneh-Mason: ‘Ik ben onder de indruk van zijn unieke cellotoon. Er zit ook iets melancholisch in. Hij verdient het om dit celloconcerto uit te voeren.”
Albumhoes Elgar van Sheku Kanneh-Mason© BOL.com

Albumhoes Elgar van Sheku Kanneh-Mason

Kanneh-Mason speelde in 2016 op de koninklijke bruiloft van de Britse prins Harry en Meghan Markle. Bovendien won hij ook de BBC Young Musician of the Year prijs. Niet slecht als je weet dat deze jongeman nog maar twintig jaar is. Hij groeide op in de Britse stad Nottingham en raakte de eerste cellosnaren aan op zesjarige leeftijd. Kanneh-Mason studeert momenteel nog aan de Royal Academy of Music in Londen. Maar hij bracht wel al twee albums uit. Straf!

Voor het eerst in 30 jaar staat een album van een klassieke muzikant naast popalbums in de top tien in Engeland. Een ongelofelijk talent!
Bart Tijskens

In 2018 verscheen Kanneh-Masons debuutalbum ‘Inspiration’ en vorige maand bracht hij zijn tweede album uit, getiteld 'Elgar'. De jonge cellist ging de uitdaging aan om Elgar’s celloconcerto eigen te maken. En dat deed hij in de beroemde Abbey Road Studios. Dezelfde plek als waar de legendarische celliste Jacqueline du Pré in 1965 datzelfde celloconcerto opnam. Toen was ze, net als Kanneh-Mason, nog maar twintig. En zo brengt Kanneh-Mason een prachtig eerbetoon aan zijn grote voorbeeld Jacqueline du Pré.

Kanneh-Mason wordt begeleid door het London Symphony Orchestra. Spannend, want het orkest staat onder leiding van Simon Rattle, Kanneh-Masons grote held. We gaan ongetwijfeld nog veel meer horen van deze bijzonder getalenteerde muzikant!

Bart Tijskens over de cd Elgar van Sheku Kanneh-Mason

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.