Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Cd-tip van Anne-Marie Segers: Maria Mazzotta

Cd-tip van Anne-Marie Segers: Maria MazzottaBlijf verwonderd!, CD

Ruig en ongepolijst, woest, ja zelfs brutaal, maar ook bezwerend en gezegend met een wondermooie stem. Anne-Marie Segers is dolenthousiast over 'Amoreamaro' van Maria Mazzotta.
De hoes van de cd 'Amoreamare' van Maria Mazzotta

-

"De wereld ontploft en wij kijken alleen maar toe. Toch blijf ik diep in mijn hart hoop koesteren; hoop dat deze muziek u kan raken", zegt de Italiaanse Maria Mazzotta over haar nieuwe cd Amoreamaro (Bitter liefde). Ze is afkomstig uit de regio Apulië. "De tarantella is daar heel bekend," vertelt Zanzibar-reisleidster Anne-Marie Segers. "Die muziekstijl wilde vrouwen genezen die door een spin gebeten waren en daardoor hysterisch werden. Vergelijkbaar daarmee wil Mazzotta de wereld genezen."

Een mooie menselijke stem is een geweldig avontuur.
Anne-Marie Segers

De klassiek geschoolde Maria Mazzotta, die in het verleden met Ludovic Einaudi en Goran Bregović samengewerkt heeft, klinkt op Amoreamaro "ruig en ongepolijst, woest, ja zelfs brutaal, een beetje zoals het landschap rond Salento." Die streek is zeg maar de hak van Italië. Maar Mazzotta's bezwerende muziek overstijgt tevens dat regionale, verzekert Anne-Marie Segers. "Het is alsof al die Italiaanse muziek van eeuwen en eeuwen in haar vertolking zitten. Ze heeft een oude ziel en dat maakt van elk lied van haar een regelrechte senatie met een myriade aan emoties in haar stem."

Amoreamaro kan volledig beluisterd worden via SoundCloud.

Anne-Marie Segers over Maria Mazzotta

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.