Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
2 cd-box Voice 2018

2 cd-box Voice 2018Klassieke muziek

De cd-box van de Koningin Elisabethwedstrijd voor zang 2018 zal zoals steeds beschikbaar zijn minder dan een week na de bekendmaking van de resultaten.

2 cd-box Voice 2018

Hij bevat dit jaar 2 cd’s, met daarop de prestaties van de 12 laureaten tijdens de eerste ronde, de halve finale en de finale, begeleid door het Symfonieorkest van de Munt onder leiding van Alain Altinoglu.

De selectie van de werken gebeurt zoals elk jaar na de proclamatie, in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 mei. Het monteren en mixen van de cd’s gebeurt op zondagochtend, evenals het uitwerken van de grafische elementen; zo kunnen alle elementen tegen de avond van maandag 14 mei aan de perserij doorgegeven worden. De productie van de cd’s gebeurt in minder dan 72 uur, zodat de eerste boxen op vrijdag 18 mei kunnen geleverd worden aan de winkels.
Hetzelfde geldt voor de digitale distributie. In een recordtijd zullen de albums beschikbaar zijn op de meeste download- en streaming platforms, vanaf vrijdag 18 mei.

De samenwerking met DeZES|LesSIX, die begon in 2013, zal dit jaar een nieuwe vorm aannemen, meer aangepast aan de manier van luisteren van een jong publiek: zij zullen een selectie maken die uitsluitend op digitale media zal te vinden zijn. De “playlist DeZES|LesSIX” zal dus de exclusieve keuze zijn van deze jonge jury, met hun favorieten, onafhankelijk van de keuze van de jury en de werken die voor de officiële box werden geselecteerd.

De cd-box van de Koningin Elisabethwedstrijd is traditioneel één van de bestsellers van de klassieke muziek in België en blijft een collectors item voor muziekliefhebbers. Het is ook een gelegenheid om de sterke momenten van emotie te herbeleven, ons gebracht door deze jonge artiesten, die we ongetwijfeld al snel weer zullen zien op de podia van de belangrijkste operahuizen over heel de wereld.

Na elk van de talrijke concerten die de laureaten tot eind juni zullen geven is er een signeersessie