Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Celebrating (with) Mozart

Celebrating (with) MozartBlijf verwonderd!

De International Opera Academy blaast 20 kaarsjes uit! De postgraduaatsopleiding voor operazangers en repetitoren viert dat met een galaconcert waarin muziek zal weerklinken uit alle 23 muziektheaterwerken die Mozart schreef. De Belgische bas Tijl Faveyts zingt mee en was te gast in Music Matters op woensdag 15 december.
© Sarah Wijzenbeek

Tijl Faveyts (bas)

Tijl Faveyts, bas, werkt en woont in Berlijn, waar hij vast verbonden is aan de Komische Oper Berlin. Voor het galaconcert van de International Opera Academy komt hij graag even terug naar België.

Op vrijdag 17 december vindt in de concertzaal van De Bijloke het galaconcert plaats. Het wordt een semi-geënsceneerd concert waarin muziek zal weerklinken uit alle 23 muziektheaterwerken die Mozart schreef: van het vroege Die Schuldigkeit des ersten Gebotes tot Die Zauberflöte. Studenten, alumni (onder andere Ana Quintans, Julie Gebhart en Kiup Lee) en docenten van de International Opera Academy (Dietrich Henschel) delen het podium met het Belgian National Orchestra onder leiding van de jonge Italiaanse dirigent Pietro Rizzo.

Meer informatie over het concert vind je via deze link

De International Opera Academy of IOA is een postgraduaatsopleiding voor operazangers en repetitoren die zich verder willen voorbereiden op hun professionele carrière. De IOA werkt samen met verschillende operahuizen, muziektheaters, concertzalen en orkesten.

Herbeluister het gesprek in Music Matters hieronder.

15/12/2021 Tijl Faveyts over Celebrating (with) Mozart

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.