Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Cello 2017: 70 kandidaten

Cello 2017: 70 kandidatenKlassieke muziek

De namen van de kandidaten voor de cellosessie zijn bekend! 70 jonge cellisten uit alle hoeken van de wereld zullen zich vanaf 8 mei met elkaar meten in Brussel voor een gerenommeerde internationale jury. Wie van hen zal deze allereerste Koningin Elisabethwedstrijd voor cello winnen?
De 70 kandidaten van de KEW 2017

De 70 kandidaten van de KEW 2017. Foto (c) cmireb.be

70 kandidaten
Onder hen tellen we 21 vrouwen en 49 mannen, van 22 verschillende nationaliteiten. Ontdek meer over elk van hen op hun persoonlijke pagina in het kandidaten-overzicht op de website van de organisatie.

Preselectie
Zo maar eventjes 202 kandidaten hebben hun kans gewaagd. Zij moesten elk vier video's in het online inschrijvingsformulier uploaden: een Caprice van Piatti of een Etude van Popper, 3 delen van een suite van J.S. Bach voor solo cello, de 7 variaties Bei Männern welche Liebe fühlen van L. van Beethoven; en een werk naar keuze met pianobegeleiding.

Preselectie jury
Voorgezeten door Arie Van Lysebeth, hadden 5 juryleden de enorme taak om deze opnames door te nemen. Begin februari kwamen Henri Demarquette, Roel Dieltiens, Marie Hallynck, Frans Helmerson en Pieter Wispelwey samen in Brussel om de kandidaten te selecteren die aan de eerste publieke ronde in Studio 4 van Flagey mogen deelnemen (van 8 tot 13 mei). 

Koningin Elisabethwedstrijd 2019

Ook dit jaar volgt de VRT de Koningin Elisabethwedstrijd op de voet. Gebruik klara.be/koninginelisabethwedstrijd als dé ideale startpagina van de viooleditie 2019

Presentatie: Lut Van der Eycken

Samenstelling: Birgit Van Cleemput

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via koninginelisabethwedstrijd@klara.be