Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Chanson d'Amour: Franse elegantie.

Chanson d'Amour: Franse elegantie. Klassieke muziek, CD

Warner Classics

Chanson d'Amour

Wie? 

De Franse coloratuursopraan Sabine Devieilhe samen met haar landgenoot Alexandre Tharaud aan de piano.

Wat?

Een fascinerende ontdekkingstocht doorheen bekende en minder bekende Mélodies van Gabriël Fauré, Francis Poulenc, Maurice Ravel en Claude Debussy .

Waarom moet u dit horen?

Omdat je als luisteraar volledig wordt meegenomen in de onnoemelijke rijkheid en verscheidenheid van het Franse lied uit de belle époque. Sabine Devieilhe en Alexandre Tharaud zijn vertrokken vanuit het idee om zoveel mogelijk verschillende emoties te laten horen en voelen. En daar is het duo zeker in geslaagd dankzij een heerlijk, zorvuldig uitgekozen programma. Het liefdeslied in al zijn facetten en vanuit alle mogelijke invalshoeken: van het frivole en humoreske Fêtes Galantes van Francis Poulenc tot het mysterieuze C'est l'extase langoureuse uit de Ariettes oubliées van Claude Debussy.

Devieilhe en Tharaud zijn dan ook veel meer dan de optelsom van twee rasmuzikanten die uitstekend met elkaar musiceren: ze zijn zodanig op eenzelfde manier doordrenkt van de Franse taal en muziek dat hun beide instrumenten - stem en piano - volledig complementair geworden zijn aan elkaar. Iedere frasering en ademhaling is zo natuurlijk, alles zo soepel en helder dat adjectieven als elegant, charmant en eclatant regelmatig je gedachten doorkruisen. Er rest je als luisteraar dan ook maar een ding te doen nadat je deze cd volledig hebt beluisterd...en dat is op 'Replay' duwen. 

Vincent Goris

 

Praktisch?


Uitvoerder: Sabine Devieilhe - Alexandre Tharaud

Titel: Chanson d'Amour

Label: Erato

Catalogusnummer: 0190295224271