Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister of download aflevering 1 van Cher Claude

Herbeluister of download aflevering 1 van Cher ClaudeKlassieke muziek

Op zondag 20 mei kon u luisteren naar de eerste aflevering van de opgefriste versie van Cher Claude over Claude Debussy. Het programma is herbeluisterbaar, maar ook beschikbaar als podcast. U kan de aflevering vinden via iTunes, RSS en via download hier op de site...

Cher Claude - beeld uit de televisiespot

Zondag 20 mei 2018 - Aflevering 1

In deze 1ste aflevering van 'Cher Claude' over Claude Debussy, krijgt u het portret van een introverte, eigenzinnige componist. Onzeker ook, want hij verscheurde een foto van hemzelf omdat hij zijn voorhoofd er te groot op vond. En al vond hij zichzelf een ongelooflijk saaie piet, zijn grensverleggende esthetische denkbeelden bepaalden wél de evolutie van de 20e eeuwse muziek. Dat vertellen voor u Thomas Vanderveken, musicologe Sofie Taes en fluitist Toon Fret;

Zondagavond 24 juni 2018 kan u vanaf 18 uur live naar de 6de (en allerlaatste) aflevering luisteren via Klara, Klara.be en de Klara-app.
Daarna kan u die herbeluisteren via klara.be en de Klara-app.

Maar alle afleveringen zijn ook beschikbaar als gratis podcast, via iTunes en via RSS.

Via onze podcastpagina kan u de linken naar iTunes en RSS vinden. Of u kan de afleveringen via de audiospeler hieronder beluisteren of downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Cher Claude

Op 25 maart 2018 was het exact 100 jaar geleden dat Claude Debussy overleed. Daarom kan u vanaf 20 mei luisteren naar een volledig opgefriste versie van 'Cher Claude'.

Presentatie: Thomas Vanderveken

Samenstelling: Annick Lesage & Greet Van 't veld

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via cherclaude@klara.be

Vanaf 20 mei, 6 zondagen lang, telkens van 18 tot 20 uur via Klara, klara.be, de Klara-app én als podcast.