Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister of download aflevering 5 van Cher Claude

Herbeluister of download aflevering 5 van Cher ClaudeKlassieke muziek

Op zondag 17 juni kon u luisteren naar de vijfde aflevering van de opgefriste versie van Cher Claude over Claude Debussy. Het programma is herbeluisterbaar, maar ook beschikbaar als podcast. U kan de aflevering vinden via iTunes, RSS en via download hier op de site...

Cher Claude - beeld uit de televisiespot

Pelléas et Mélisande. Het is de enige opera die Claude Debussy schreef, maar hij was dan ook perfect. Tien jaar lang heeft hij eraan geschreven en gevijld. Het succes was overdonderend, een keerpunt was het in het leven van Debussy. En toch… Er hangt een schaduw over dit succesverhaal. Het libretto haalde Debussy bij Maurice Maeterlinck, de grote symbolistische schrijver, de enige Nobelprijswinnaar literatuur die België ooit had. Maar wat een langdurige vriendschap en samenwerking had kunnen opleveren, ontaardde in een bitse strijd. Het kwam zelfs bijna tot een duel. Maeterlinck is nooit naar één voorstelling van Pelléas et Mélisande geweest, iets wat hij na de dood van Debussy posthuum goedmaakte…

Zondagavond 24 juni 2018 kan u vanaf 18 uur live naar de 6de (en allerlaatste) aflevering luisteren via Klara, Klara.be en de Klara-app.
Daarna kan u die herbeluisteren via klara.be en de Klara-app.

Maar alle afleveringen zijn ook beschikbaar als gratis podcast, via iTunes en via RSS.

Via onze podcastpagina kan u de linken naar iTunes en RSS vinden. Of u kan de afleveringen via de audiospeler hieronder beluisteren of downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Cher Claude

Op 25 maart 2018 was het exact 100 jaar geleden dat Claude Debussy overleed. Daarom kan u vanaf 20 mei luisteren naar een volledig opgefriste versie van 'Cher Claude'.

Presentatie: Thomas Vanderveken

Samenstelling: Annick Lesage & Greet Van 't veld

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via cherclaude@klara.be

Vanaf 20 mei, 6 zondagen lang, telkens van 18 tot 20 uur via Klara, klara.be, de Klara-app én als podcast.