Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Claudio Abbado in Wenen

Claudio Abbado in Wenen Blijf verwonderd!

Maestro haalt 2 weken lang enkele opmerkelijke opnames uit de jarenlange samenwerking tussen dirigent Claudio Abbado en de Wiener Philharmoniker. Van 9 t.e.m. 20 maart, elke namiddag.
de uitgave met de verzamelde opnames

de uitgave met de verzamelde opnames

Bij Deutsche Grammophon verscheen een box met 58 cd's : Claudio Abbado en de Wiener Philharmoniker. Tussen 1965 en 1997 dirigeerde Abbado 320 concerten en 27 operavoorstellingen tijdens de Salzburger Festspiele. Samen met de 173 voorstellingen in de Wiener Staatsoper heeft Abbado in totaal meer dan 500 keer samengewerkt met de Wiener Philharmoniker. 

Maestro

In Maestro klinken de grote klassiekers in uitvoeringen van vandaag en gisteren. Met elke week een internationale artiest in de kijker, een blik op de belangrijkste concerten in ons land, de nieuwste cd’s, en retro-momenten met artiesten die de klassieke muziek kleur en uitstraling gaven. Elke dag gaan we ook naar belangrijke concertzalen over de hele wereld waar de artiesten van vandaag het beste van zichzelf geven. En er zijn ook specials rond jarige componisten en uitvoerders, en exclusieve interviews.

Presentatie: Mark Janssens

Samenstelling: Bart Tijskens

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via maestro@klara.be

Elke weekdag, telkens van 14 tot 17 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 5 dagen lang te herbeluisteren via de site en de app.