Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Coen Brothers brengen ode aan de filmgeschiedenis

Coen Brothers brengen ode aan de filmgeschiedenisKunst & Cultuur, Film

Hail Caesar, de nieuwe film van Joel en Ethan Coen, speelt zich af in Hollywood in de jaren '50. Niet de beste film van de Coen Brothers, maar nog altijd dubbel zo goed als de gemiddelde bioscoopfilm, vindt Lieven Trio.
Acteur George Clooney in de rol van Baird Withlock, een personage in de film Hail Caesar van Joel en Ethan Coen

George Clooney als het personage Baird Whitlock in Hail Caesar

In Hail Caesar keren Joel en Ethan Coen terug naar Capital Pictures, een fictieve Hollywoodstudio in de jaren '50 die ook al opdook in hun film Barton Fink. We volgen twee dagen in het leven van Eddie Mannix, een fixer die alle problemen in de filmstudio moet zien op te lossen. Zo wordt een steracteur ontvoerd door een bende communistische scenaristen en is een filmdiva ongehuwd zwanger. In Hail Caesar kunnen de Coen Brothers volop spelen met verschillende filmgenres. De meest memorabele scène uit de film is er eentje waarin een melodrama-regisseur noodgedwongen moet samenwerken met een hersenloze westernacteur. Maar de film is ook een metafoor voor het Nieuwe Testament. Lieven Trio sprak op de Berlinale met Joel en Ethan Coen

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.